Gündem
  • 25.9.2016 17:07

Kadın erkek şortlu eylem

Şortunu giyen geldi

Sosyal medya üzerinden haberleşerek Beşiktaş'ta biraraya gelen bir grup eylemci, hemşire Ayşegül Terzi'nin şort giydiği için otobüste tekmeli saldırıya uğramasını alkışlarla protesto etti. Bazı kadın ve erkekler şort giyerek eyleme katıldı.

Eyleme katılan ve şort giyen Irmak Işlak, “Ayşegül Terzi’nin kişilik haklarına yapılan saldırıyı protesto etmek için geldik. Kimin ne giyeceğine, kimse karar veremez” dedi.

“GİYİNİŞ KUŞANIŞ ŞEKİLLERİNE MÜDAHALELERDEN HOŞNUT DEĞİLİZ”

Ayşegül Terzi’ye yapılan saldırı olayında sürecin takipçisi olacaklarını belirten şortlu katılımcı Beyazıt Özpeynirci ise “İnsanların giyiniş tarzlarına veyahut özgürlükleri algılama şekillerine bu tarz müdahalelerde bulunulmasını biz Beşiktaş halkı olarak yanlış buluyoruz. Hangi siyasi görüşten olursak olalım veya hangi takımı tutarsak tutalım, hangi dini inanışın mensubu olursak olalım. Çok fark etmez. Ülkemizde gitgide artıyor bu tip olaylar… Özgürlük anlayışlarına giyiniş kuşanış şekillerine müdahalelerden pek hoşnut değiliz” diye konuştu.

sort8801

“ŞORTUMU GİYERİM KARIŞAMAZSIN, MIZMIZLANAMAZSIN”

“Şortumu giyerim, karışamazsın, mızmızlanamazsın” yazılı döviz açan ve aynı yazıyı bacağına da yazan Saadet Yeşil de “Öncelikle özgürlüğümüz için tabi buradayız. Biz nasıl kapalıya, çarıklıya karışmıyoruz, müdahale göstermiyorsak, saygı gösteriyorsak onlar da bizim yaşam şeklimize saygı duymak zorunda. Ve ülkemiz ortadoğu ülkesi değil, ortadoğu ülkesi olmasına asla izin vermeyeceğiz. Aysegül Terzi’ye yapılan saldırıyı kınamak için bacağıma yazdım. Şort giyen biriyim, sonuna kadar da şortumu giymeye devam edeceğim ” şeklinde konuştu.

“SİYASİ DEĞİL, İNSANİ BİR EYLEM”

Eylemi sosyal medya üzerinden organize eden Hasan Anıl Cansızoğlu da şunları söyledi:

“Bu öncelikle siyasi değil, insani bir eylem. Ben kız çocuğu babasıyım. Onun gelecekte daha rahat olması için bu şekilde destek vermek istedim. Bu eylem aynı zamanda sadece şortlu bir bayan için değil, toplumumuzda yaşayan her bayana karşı şiddetin olmamasına yönelik bir farkındalık eylemi olsun istedim. Şiddetin tabii ki karşısındayız. Ama tabii ki en karşı olduğumuz şey, onu izleyen toplum. Biz hepimiz ayrışarak değil, birleşerek toplumumuzu daha kardeşçe, daha insanların birbiriyle doğru yaşadığı bir hale getirmekle ilgili bir görevimiz olduğunu düşünüyorum.”

Toplumun her yerinde kadına şiddetin olduğunu ve bir erkek olarak buna duyarsız kalmanın doğru olmayacağını ifade eden Cansızoğlu, soysal medyada bu olay nedeniyle toplumda ayrışma yaratmak isteyenleri de eleştirdi. Cansızoğlu, “Kadın kim olursa olsun, hangi siyasi görüşte, hangi inançta olsun istediği gibi giyinen bir kadına müdahale olsun bunun karşısında olurum” dedi. DHA

 

Güncellenme Tarihi : 25.9.2016 17:12

İLGİLİ HABERLER