Gündem
  • 24.4.2010 14:30

KAMER GENÇ'TEN ESPİRİLİ BİR RÖPORTAJ!.. EVDE HANIM KIZIYOR

Anayasa görüşmelerindeki çıkışlarıyla gündeme gelen Kamer Genç, AKŞAM'a konuştu: Vitamin bile almam, Tunceli'nin balı, peyniri yetiyor. Vatana, millete vefa borcumuz var. İçtüzüğü adım gibi bilirim. Meşru söz hakkımı bile kullandırmıyorlar


'Artık, 'Tek kişilik muhalefet' tanımlaması da onun için yetersiz kalıyor. Hem CHP'nin hem de MHP'nin zaman zaman korumak durumunda kaldığı, hatta MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yanına oturtarak sağlığından endişe ettiğini söylediği Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, hararetli anayasa değişikliği görüşmelerinin yine en renkli ismiydi. Kürsüye her çıkışında AK Parti sıralarının 'serinkanlılığını' kaybetmesine neden olan Kamer Genç, anayasa maratonundaki olaylı bir konuşmasının ardından TBMM bahçesinde sorularımızı yanıtladı.

BENİ YOK ETMEK İSTİYORLAR


- Yoğun bir anayasa maratonu sürüyor. Nasıl dayanıyorsunuz bu tempoya?
Bu memleket bizi yoktan var etti. Fakirlikten bu makamlara geldik. Bu ülkenin yatılı okullarında okuduk. Millete ve vatana karşı bir vefa borcumuz var. Bu memleketi yok etmeye çalışan insanlara karşı da mücadelemiz sürüyor.

- Neden hep siz kürsüye çıktığınızda olay çıkıyor. AK Partili vekilleri neden bu kadar sinirlendiriyorsunuz?
Onların isteği beni yok etmek. Dışarıda da yanlarından geçtiğimde küfür ediyorlar. Ayaklarını, bacaklarını kıralım diye laf atıyorlar. Yapanlar hep belli kişiler. İsimlerini verip meşhur etmek istemiyorum. Zamanı gelince açıklarım. Üzerimde baskı kurmak için görevlendirildiklerini düşünüyorum. Baş sorumluları da Mustafa Elitaş (AK Parti Grup Başkanvekili). Bana bir şey olursa sorumlusu Tayyip Erdoğan'dır.

ENERJİNİN SIRRI BAL VE PEYNİR
- Bu tempoya dayanabilmek için özel bir beslenme programınız var mı?
Yok öyle bir şey. Vitamin de almıyorum. Belki de küçükken Tunceli'nin doğal ortamında aldığımız besinler, hava şartları bünyeyi sağlam kılmış. Bu sağlam geçmiş de bizi şimdi ayakta tutuyor.

- Memleketten neler geliyor?
Bal ve peynirini zaman zaman getirtiyoruz.

- Herhangi bir sağlık probleminiz var mı?
Hayır yok, sadece yüksek tansiyonum var. Onun için de hap kullanıyorum.

- Genel Kurul'da tansiyon yükselince sizin tansiyon ne halde oluyor?
Ölçtürmüyorum ama yükseldiğini hissetmiyorum. Meclis içtüzüğünü adım gibi bilirim. En meşru söz hakkımı bile vermiyorlar. Anayasa Komisyonu görüşmeleri sırasında da oldu. Frankfurt'tan dönüyordum. 20.30'da eve gittim, sonra vicdanım rahat olmadı, kalktım komisyon toplantısına gittim. Burhan Kuzu söz vermek istemedi. AKP'li Ayhan Sefer Üstün, 'Keşke uçağın düşseydi de gelmeseydin' dedi. Bu kadar kin, nefret olur mu?

HANIMA 'MERAK ETME SEN' DİYORUM
- Aileniz sizin için endişeleniyor mu?
Valla hanımda ciddi bir endişe var.

- Ne diyor size?
Hanım endişeli. 'Çok ileri gidiyorsun. Seni öldürecekler. Konuşma, ne yapacaksın, sen mi kurtaracaksın memleketi. Sana muhakkak bir kötülük yapacaklar' diyor. Ben siyaseti hep kendi dünya görüşüm çerçevesinde yaptım. Hanıma da diyorum ki, 'Merak etme. Nasılsa belli bir yaşa gelmişim. Bundan sonra yaşasam ne olacak, yaşamasam ne olacak.'

- Peki ya çocuklar?
Onlar pek karışmazlar bu işlere.

MECLİS'TEN EVE, EVDEN MECLİS'E
- TBMM'den çıkınca, burada yaşadığınız gerginlik sürüyor mu? Nasıl rahatlıyorsunuz?
Eve gidiyorum. İnanır mısınız, evden Meclis'e, Meclis'ten eve. Kafamı dağıtmak için televizyon izlerim. TBMM'deyken beynimi oradaki çalışmalara odaklıyorum. Eve gittiğimde daha ziyade TV seyrediyorum.

NE GEREK VAR
- Futbol izliyor musunuz?
Hiç maç izlemem. Eskiden izliyordum ama sonra baktım ki ne gerek var. Yok top oraya gitti, yok buraya gitti. Çok anlamsız geldi.

- Ne izliyorsunuz televizyonda?
Siyasi programları izlerim. Dizi pek izlemem. Sinemaya da gidemiyorum. 24.00'te yatar,
07.00'de kalkarım.

TERCİHİM BALIK
- Eşiniz güzel yemek yapar mı?
Evet, yapar.

- Hangi yemeği seviyorsunuz?
Yemek ayırmam. Hanımın yaptığı yemeklerin hepsini severim. Daha çok kırmızı et ve balık tercih ederim.

SEVİYORLAR Kİ SEÇİYORLAR
- Tunceli'deki seçmenlerden nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Onlar, beni çok seviyorlar ki beş dönemdir seçiyorlar. Bana yönelik tavra, zannediyorum sadece Tunceli'den değil, yurdun birçok yerinden ihtar geliyor. İnanıyorum ki bana Genel Kurul'da saldıran milletvekillerinin seçmenleri de memlekette onlara gereken tepkiyi veriyordur.

- Tehdit alıyor musunuz?
Hiç tehdit almadım. Bunları düşünürsek her şeyi bırakacağız. Buraya gelmişiz bir görev yapıyoruz, sonuçlarına katlanacağız.

Sinkaflı küfürler tutanaklara girdi
TBMM Genel Kurulu'nda önceki akşam yaşanan küfürlü tartışma, tutanaklara aynen girdi. Buna göre, anayasa paketinin görüşmeleri sırasında Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i, 'Meclisi tarafsız yönet' diye bağırınca, kendisini 'Sus, sen konuşma' diye uyaran AK Partili Mehmet Çerçi'ye, 'Sizi adam edene kadar konuşacağım. AK Parti beslemesi' karşılığını veriyor. Bunun üzerine Çerçi'nin söylediği 'S...tır lan' sözleri, kısaltmaya da gitmeden aynen Meclis tutanaklarında yer aldı. AKŞAM

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:26

İLGİLİ HABERLER