Gündem
  • 24.8.2016 12:20

Kapalı kadını plajda zorla soydular

Daily Mail gazetesinin haberine göre, orta yaşlı bir kadın Nice şehrindeki Promenade des Anglais sahilinde güneşleniyordu. Dört polis, kadının yanına gelerek üzerindeki tesettür mayosunu çıkarmasını istedi.Nice polisi, kimliği açıklanmayan kadının üzerindeki mavi tesettür mayosunu çıkarttırarak 38 euro ceza kesti.

Daha önce de Fransa’nın Cannes şehrinde 34 yaşında Siam adlı bir kadının, tesettürü polis tarafından çıkarttırılmıştı. Siam, olay sırasında çevresinde toplanan kalabalığın da "Evine git" diyerek kendisine bağırdığını ifade etti. Olay yerinde bulunan bir gazeteci de kalabalığın tepkisini doğruladı.

Cannes Belediyesi ay başında sahillerde tesettür mayo giyilmesini, "toplumsal huzursuzluğa neden olabileceği" gerekçesiyle yasaklamıştı.Cannes Belediye Başkanı David Lisnard kararını "Haşema üniforma gibi. İslamcı aşırılığın sembolü" diye açıklamştı.Cannes'ı Nice yakınlarındaki Villeneuve-Loubet ile Korsika'daki Sisco izledi. Şu an ülkede yaklaşık 15 tatil beldesinde tesettür mayo ile sahilde bulunmak yasak.

Fransa'dan sonra Belçika'da da, havuz ve plajlarda "burkini" adı verilen ve vücudu tamamen kapatan tesettürlü mayo ya da haşemanın, ülke genelindeki tüm havuz ve plajlarda yasaklanması önerisi tartışılıyor.

Güncellenme Tarihi : 24.8.2016 12:29

İLGİLİ HABERLER