Gündem
  • 27.5.2018 12:59

Karamollaoğlu başörtüsü sözleri çok büyük tepki çekti!

Karamollaoğlu başörtüsünü küçümsedi! "İslam'ın kendisi değil"

Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Temel Karamollaoğlu, katıldığı bir televizyon programında başörtüsüyle ilgili tepki çeken ifadeler kullandı. SP lideri "Başörtüsü İslam'ın kendisi değildir. Müslüman olmanın bir numaralı şartı adalettir. Haktır, o üstündür" dedi.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Başörtüsü İslam'ın kendisi değil, sadece bir unsurudur" diyerek, başörtüsü olmasa da olur mesajı verdi.

Gazeteci Özlem Akarsu Çelik'in, "AK Parti'nin ilk dönem milletvekillerinden aklına da güvendiğim bir isim, eşi de başörtülü, şöyle bir söz duydum: 'Başörtüsü artık zulmün simgesi oldu' şeklinde bir söz söyledi. Siz bunu nasıl yorumluyorsunuz" şeklindeki sorusuna Karamollaoğlu, "Doğru, sadece üzüntü ifade edebiliyor. Böyle olmamalıydı" dedi. Başörtüsünün zulmün simgesi olduğuna ilişkin onay cümlesinin ardından Karamollaoğlu skandal yayında şu cümleleri sarfetti:

AYNI ZEHİRLİ DİL

"Yani onun için başörtüsü bir hanım için önemli bir simgedir. Ancak başörtüsü İslam'ın kendisi değildir. Müslüman olmanın bir numaralı şartı adalettir. Haktır, o üstündür. Burada da Müslüman gayri müslim arasında fark gözetilmez adalet konusu olduğu zaman. İtibardan israf edilmez denilecek. İnsanlar arasında liyakata değil yakınlığa iltifat edilecek. Şeffaflık ortadan kalkacak. Denetim olmayacak. Böyle mantık olur mu?" Karamollaoğlu'nun söylemleri, 28 Şubat'ın tüm şiddetiyle estiği ve başörtülülere tam bir zulüm yapıldığı süreçte FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in yaptığı açıklamaları hatırlattı. Teröristbaşı Gülen, Hürriyet gazetesinde Ertuğrul Özkök’e verdiği röportajda "Başörtüsü teferruattır" demiş, gelen tepkiler üzerine bunu “füruat” olarak düzeltmişti.

BAŞÖRTÜSÜ İSLAMIN KENDİSİ DEĞİLDİR... Başörtüsünün zulmün simgesi olduğuna ilişkin onay cümlesinin ardından Karamollaoğlu skandal yayında şu cümleleri sarfetti: "Yani onun için başörtüsü bir hanım için önemli bir simgedir. Ancak başörtüsü İslam'ın kendisi değildir. Müslüman olmanın bir numaralı şartı adalettir. Haktır, o üstündür. Burada da Müslüman gayri müslim arasında fark gözetilmez adalet konusu olduğu zaman. İtibardan israf edilmez denilecek. İnsanlar arasında liyakata değil yakınlığa iltifat edilecek. Şeffaflık ortadan kalkacak. Denetim olmayacak. Böyle mantık olur mu?"

GÜLEN NE DEMİŞTİ?.. Karamollaoğlu'nun söylemleri, 28 Şubat'ın tüm şiddetiyle estiği ve başörtülülere tam bir zulüm yapıldığı süreçte FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in yaptığı açıklamaları hatırlattı. Gülen, Hürriyet gazetesinde Ertuğrul Özkök’e verdiği röportajda "Başörtüsü teferruattır" demiş, gelen tepkiler üzerine bunu “füruat” olarak düzeltmişti.

Güncellenme Tarihi : 27.5.2018 13:42

İLGİLİ HABERLER