Gündem
  • 10.2.2019 16:23

Kartal'da 8 bina daha yıkılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kartal'daki 8 binayı daha yıkacaklarını açıkladı. "İlk olarak bugün yan taraftaki 10 katlı binadan başlayacağız" diyen Bakan, bu durumu ev sahipleriyle de paylaştıklarını anlattı. Öte yandan çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın yanındaki Yunus Apartmanı'ndan değerli eşyaların çıkarılmaya başlandı. Polis gözetiminde yaşadığı kata çıkarılan vatandaşlardan riski kabul ettiğine dair bir imza alınıyor. Apartmanın tahliyenin ardından yıkılacağı öğrenildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kartal'daki 8 binayı daha yıkacaklarını açıkladı.

"İlk olarak bugün yan taraftaki 10 katlı binadan başlayacağız" diyen Bakan, bu durumu ev sahipleriyle de paylaştıklarını anlattı.

Kurum, şunları söyledi:

"Boşaltılan apartmanlarda yaşayan vatandaşlarımızla ilgili her türlü desteği devlet kurumlarımız verecek. İrtibat ofislerimizden tüm bilgileri alabilirler.

Taşınmalar tamamlanana kadar bu vatandaşlarımızı misafirhanelerimizde ağırlamaya devamöedeceğiz.

Bir daha bu tür olaylarla basının karşısına çıkmak istemiyoruz. Yandaki binalara zarar vermeyecek şekilde bu işleri tamamlayacağız. Tüm vatandaşlarımız riskli gördükleri yapıları lütfen bize bildirsinler."

Sensörlerle takip ediliyor

İstanbul Kartal'da çöken binanın yanındaki Yunus Apartmanı'nda bulunan değerli eşyaların çıkarılması için çalışma başlatıldı. Yıkılan Yeşilyurt Apartamı çevresinde risk teşkil eden 11 binadaki 135 hane boşaltılmıştı. Riskin en yüksek olduğu belirtilen 11 katlı Yunus Apartmanı'nın durumu da üzerine yerleştirilen sensörlerle sürekli takip ediliyor.

Bina sakinlerine ait değerli eşyaların çıkarılması için de bugün çalışma başlatıldı. Her haneden bir kişi itfaiye merdiveni ile çıkarıldığı kattan değerli eşyalarını alıyor.

Polis gözetiminde yaşadığı kata çıkarılan vatandaşlardan riski kabul ettiğine dair bir imza alınıyor.

21 ölü 14 yaralı

Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'taki Yeşilyurt Apartmanı 6 Şubat'ta saat 15.59 sıralarında çökmüş, olayın hemen ardından bölgeye sevk edilen ekipler, arama kurtarma çalışmalarını başlatmıştı. Çökmenin ardından çevredeki 7 bina da güvenlik gerekçesiyle tahliye edilmişti.

Arama kurtarma çalışmalarında, enkazdan 14 kişi yaralı olarak kurtarılarak hastanelere kaldırılmış, 21 kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 10.2.2019 16:24

İLGİLİ HABERLER