Gündem
  • 18.10.2018 10:00

Kaşıkçı'nın öldürülürken ses kayıtları ortaya çıktı

Ses kaydı ve görüntüler ABD ile henüz paylaşmayacak..

Yeni Şafak vahşetin ses kaydına ulaştı: Cemal Kaşıkçı işkenceyle katledildi

Yeni Şafak, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’ndaki vahşi cinayetin ses kaydına ulaştı. Konsolosluğa belge için gelen Cemal Kaşıkçı’ya korkunç işkenceler yapıldığı belirlendi. Sorgu sırasında Cemal Kaşıkçı'nın önce parmakları koparıldı ardından kafası kesilerek öldürüldü. Kayıtların birinde apar topar Riyad’a kaçan Başkonsolos Muhammed Uteybi, “Bu olayı dışarıda yapın. Benim başımı belaya sokacaksınız” diyor. Cevap “Yaşamak istiyorsan sus!” oluyor.

Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na gittikten sonra kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akıbetine ilişkin sır perdesi aralandı. Yeni Şafak’ın ulaştığı bilgilere Türkiye’nin elinde Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’ndaki vahşi cinayetle ilgili birden çok ses kaydı bulunuyor. Kayıtların birinde dün apar topar Riyad’a kaçan başkonsolos Muhammed Uteybi infazın konsolosluğun dışında yapılmasını istiyor. Cevap “Yaşamak istiyorsan sus!” oluyor.

ÖNCE İŞKENCE SONRA İNFAZ

Veliaht Prens Selman, muhalif gazeteci Kaşıkçı’nın infazı için aralarında Adli Tıp Kurumu Başkanı El Tubaigy’nin de bulunduğu 15 kişiyi İstanbul’a göndermişti. Konsolosluğa belge için gelen Kaşıkçı’ya korkunç işkenceler yapıldığı belirlendi. Sorgu sırasında önce parmakları koparıldı ardından kafası kesilerek öldürüldü. Başkonsolos Uteybi’nin, işkence sırasında “Bu olayı dışarıda yapın. Benim başımı belaya sokacaksınız” diye itiraz ettiği duyuluyor. Bir başka ses kaydında ise Uteybi, “Arabistan’a geldiğinde yaşamak istiyorsan sus!” diye uyarılıyor.

Türk güvenlik kaynakları, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili ses kaydı ve görüntülerin ABD tarafına henüz verilmeyeceğini duyurdu. ABD Başkanı Trump, Türkiye'den ses ve görüntü kayıtlarını istediklerini söylemişti.

2 Ekim'de Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbeti için bekleyiş sürüyor.

ürk güvenlik kaynakları, Cemal Kaşıkçı'nın infaz edilmesine ilişkin ABD tarafı ile henüz ses kaydı ve görüntü paylaşılmayacağını açıkladı.

Yeni Şafak, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’ndaki vahşi cinayetin ses kaydına ulaşmıştı. Konsolosluğa belge için gelen Cemal Kaşıkçı’ya korkunç işkenceler yapıldığı belirlenmişti.

Kaşıkçı vahşiçe katledildi

Yeni Şafak'ın ulaştığı ses kaydında, Cemal Kaşıkçı'nın sorgu sırasında önce parmakları koparıldı ardından kafası kesilerek öldürüldü. Kayıtların birinde apar topar Riyad’a kaçan Başkonsolos Muhammed Uteybi, “Bu olayı dışarıda yapın. Benim başımı belaya sokacaksınız” diyor. Cevap “Yaşamak istiyorsan sus!” oluyor.

Washington Post: Pompeo ses kaydını dinlemedi

 Washington Post gazetesi, sabah saatlerinde Türkiye'yi ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun ses kayıtlarını dinlemediğini yazdı.

Trump: Kapsamlı bir rapor alacağım

Trump, "Türkiye hükümeti ses ve görüntü bilgileri olduğunu söylüyor" şeklindeki bir soruya, "Eğer varsa (bu bilgileri) biz talep ettik" diye karşılık verdi.

“Ses ve görüntü kayıtları varsa şaşırır mısınız?” yönündeki başka bir soruya ise, “Hayır. Emin değilim olup olmadığına ama muhtemelen var. Mike Pompeo geri döndüğü zaman kendisinden kapsamlı bir rapor alacağım” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.10.2018 09:12

İLGİLİ HABERLER