Gündem
  • 30.4.2016 12:28

Kemal Kılıçdaroğlu karısını uyuttu

Kılıçdaroğlu kadın örgütleriyle bir araya geldi

Kılıçdaroğlu, siyasetteki dilin kadınları rahatsız ettiğine vurgu yaparak 'daha centilmen olunmalı' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin “Kadın Hareketi ile Buluşma” etkinliğine katıldı. Kadın örgütlerinin temsilcileriyle Ataşehir’deki bir otelde bir araya gelen Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası uzlaşılan konular hakkında bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu kadın örgütleriyle bir araya geldi(Selvi Kılıçdaroğlu, eşinin konuşma yaptığı sırada gözlerini dinlendirdi)

"KADINLARIN ÇOĞU SİGORTASIZ"

Uzlaşılan konulardan birinin kadın erkek eşitliğinin anayasada çok açıkça yazmasına karşın bunun uygulamada yeterince alan bulmadığı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bu konuda ciddi sorunların olduğu; kadınların bir anlamda ikinci sınıf yurttaş olarak gözlemlendiği, bazen siyaset üslubu olarak bunun açıkça dile getirildiği ve bu konudaki rahatsızlıklar görüş birliği olarak nitelendirildi. Siyasette söz düellosunun kadın hareketlerini ve kadın sivil toplum örgütlerini rahatsız ettiği ve dolayısıyla siyasette daha centilmen bir dil kullanılmasının daha doğru olacağı yönünde bir görüş ifade edildi” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’de 17 milyon yoksulun olduğunu ve yoksulların 4,5 milyon hanede oturduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Kadının ekonomik özgürlüğü ve kadın istihdamı kadınlar için çok önemli. Merdiven altı atölyelerde çalışan çok sayıda kadın var ve bunların büyük kısmı sigortasız. Aynı şekilde taşeron işçilikte çalışan kadınların haklarının da teslimi ifade edildi” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:19

İLGİLİ HABERLER