Gündem
  • 26.8.2015 17:09

Kenan Tanrıkulu teklifi reddetti, görevinden istifa etti

Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları dedi:

"Tarafıma Ahmet Davutoğlu tarafından bir mektupla teklif edilen Geçici Bakanlar Kurulu üyeliğini 26 Ağustos 2015 tarihinde kabul etmediğime dair yazımı Başbakanlığa iletmiş bulunmaktayım.

Türkiye gelinen 13 yılın sonucunda ağır güvenlik ve ekonomik zorluklar içindeyken; 46 yıllık tarihî, köklü ve saygın bir mensubiyeti olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı’na böyle bir teklifin yapılması cürretine tepki olarak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum."

MHP'li ismin istifası kabul edildi
MHP'de Ahmet Taner Tanrıkulu'nun genel başkan yardımcılığından istifası kabul edildi

MHP İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu bakanlık teklifini reddetti. Tanrıkulu yaptığı açıklamada "Tarafıma Ahmet Davutoğlu tarafından bir mektupla teklif edilen Geçici Bakanlar Kurulu üyeliğini 26 Ağustos 2015 tarihinde kabul etmediğime dair yazımı Başbakanlığa iletmiş bulunmaktayım. MHP'nin Genel Başkan Yardımcısı'na böyle bir teklifin yapılması cüretine tepki olarak, MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum" dedi. Tanrıkulu'nun istifası, akşam saatlerinde kabul edildi.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:41

İLGİLİ HABERLER