Gündem
  • 10.2.2016 10:08

'Kendisi Kandil'de olduğu için vekalet veremedi'

Gönüllü avukatı "Kendisi Kandil'de olduğu için vekalet veremedi" şeklinde bir savunma yaptı!

Antalya'da, Gezi Parkı eylemlerine katıldı. Ağaçları bahane ederek ortalığı yakıp yıkan vandallara destek çıktı. Ardından Cüneyt Özdemir'in CNNTürk'teki 5N1K programına çıktı. "Cici kız" olarak anlatıldı. Hakkında dava açıldı. 2 Ekim 2013 günü tutuklandı. 4 ay 6 gün tutuklu kaldıktan sonra 6 Şubat 2014 tarihinde yurt dışı yasağı ve her hafta polis merkezine imza verme koşuluyla serbest bırakıldı. Ancak o yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarak Kandil'e ulaştı. Kanlı terör örgütüne katıldı. Üstelik teröristbaşı Murat Karayılan'ın sözde asistanı olduğu açıklandı. İşte dün "kırmızı fularlı kız" olarak tanınan Ayşe Deniz Karacagil'in Antalya'da duruşması vardı.

FULARI VERİLMEDİ

Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti, aralarında Karacagil'in de bulunduğu avukat vekaleti olmayan sanıklar için barodan avukat istedi. Ancak, baronun tayin ettiği avukat duruşmaya katılmadı. Bunun üzerine sanık avukatlarından Hakan Evcin, bugüne kadar vekaleti olmadan Ayşe Deniz Karacagil'in avukatlığını kendisinin yaptığını açıkladı. Evcin, "Müvekkilim Kandil'de olduğu için vekaletname verecek durumda değil" şeklinde skandal ifadeler kullandı. Üstüne üstlük halen adli emanette tutulan Ayşe Deniz Karacagil'in kırmızı fularını da istedi. Sanık avukatlarından Münip Ermiş de vekaletname olmadan da sanıkların avukatlığının yapılabileceğini söyledi. Mahkeme heyeti, kırmızı fuların iadesi için yapılan istemi 7'nci kez reddedip duruşmayı erteledi.

Kırmızı fularlı Ayşe, teröristbaşı Karayılan'ın asistanı oldu

Karacagil'in annesi Nuray Erçağan'ın, Kandil'e giderek terör örgütü PKK'ya katılan kızını ziyaret ettiği ortaya çıktı. Bu arada Nuray Erçağan, seçimlerde HDP'nin vekil adaylarından biriydi...

Kaynak: Takvim

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:18

İLGİLİ HABERLER