Gündem
  • 22.8.2016 09:46

Kerkük kentinde IŞİD'in çocuk bombacısı yakalandı!

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kentinde, IŞİD'in intihar bombacısı olarak görevlendirdiği belirtilen bir çocuk, güvenlik güçlerince yakalandı.

Daily Mail, üzerinde Messi forması olan çocuğun 12-13 yaşlarında olduğunu bildirdi. Olaya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Kerkük Polis Müdürü Albay Hattap Ömer ise canlı bomba yeleği taşıyan çocuğun 15 yaşlarında olduğunu belirtti.

Ömer, "Kerkük'ün Tisin semtindeki Resul Azam Camisi'ne saldırı düzenlemek isteyen çocuk, üzerindeki bomba yeleğiyle yakalandı" dedi.

 

Kerkük'te IŞİD'in çocuk bombacısı yakalandı!

 

Üzerindeki yeleği çıkarmamak için direnen çocuğun, güvenlik güçlerine karşı koymaya çalışırken ağladığı görüldü.

Çocuk, olayın ardından gözaltına alınarak karakola götürüldü.

Uluslararası basın, bu olaydan yaklaşık 24 saat önce Gaziantep'te IŞİD'in bir çocuk bombacı kullanarak gerçekleştirdiği saldırıda 51 kişinin öldürüldüğüne dikkat çekti. Terör örgütü IŞİD'in, son dönemdeki saldırılarında çocuk eylemciler kullanmasının endişe yarattığı belirtildi.

Kerkük'te dün akşam 1 Haziran Mahallesi'ndeki Cafer es-Sadık Hüseyniye Camisi'ne düzenlenen bir canlı bomba saldırısında ikisi polis, üç kişi yaralanmıştı.

Teröristin camiye girmeden üzerindeki bombaları patlatması sonucu büyük bir facianın önüne geçildiğini açıklayan yetkililer, cami girişinde nöbet tutan 2 polis ile 1 vatandaşın yaralandığını söylemişti.

Söz konusu saldırının terör örgütü IŞİD'in kentteki uyuyan hücrelerince gerçekleştirildiğinden şüpheleniliyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 22.8.2016 10:38

İLGİLİ HABERLER