Gündem
  • 16.11.2013 02:40

Kılıç: O twitler CHP ve MHP'lilere değil

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 olimpiyatlarını kaybettikten sonra sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden 'kına yakma' konusuna ilişkin attığı twitlerin MHP veya CHP grubuna yönelik olmadığını söyledi. Kılıç, Twitlerin, 'Türkiye kaybetti, şerefe' diyenlere olduğunu söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe komisyonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı bütçeleri görüşüldü. CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, dershanelerin kapatılmasına yönelik önemli bir karar alındığını belirterek bu kararın eğitimde yapılacak yeni bir değişikliğin mi, yoksa bir takım kavgaların çıkardığı sonuç olup olmadığını sordu. Eğitimin geleceğimiz olduğunu vurgulayan Seçer, eğitimde yapılan hatanın, yanlışın eğitim sisteminde bir kaç jenerasyonda telafi edilemeyecek sonuçlar çıkaracağına dikkat çekti.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, atılan 'kına yakma' twitteri ile ilgili konuştu. 2020 olimpiyatlarını kaybettikten sonra sosyal medyayı taradığını ve aralarında mesleği gazetecilerin de olduğu bir kitlenin 'Hadi Taksim'e, bunu kutlamalıyız', 'Tayyip kaybetti, devamı gelecek' twitleri okuduğunu aktardı. Ardından ise, 'Bir yanda Türkiye için 16 saat kesintisiz uçarak gecesini gündüzüne katanlar, öte yanda Türkiye kaybetti diye kına yakanlar: Kına stokları tükenmiş' twitini attığını söyledi.
Bu sözlerinin MHP veya CHP grubuna yönelik olmadığını vurgulayan Kılıç, twitin 'Türkiye kaybetti, şerefe' diyenlere olduğuna dikkat çekti. Bu sözün baki olduğunu dile getiren Kılıç, "Benim gibi üzülenlerin kınaya el sürmediğini biliyoruz." ifadelerini kullandı.
CHP İstanbul Mevlüt Aslanoğlu, "Susma hakkımı kullanacağım. Buna ne derseniz deyin; kırgınlık, küskünlük deyin. Olimpiyatların alınamamasına en az sizin kadar üzüldük. Ancak bu Meclis'ten her gruptan bir milletvekilinin olmaması eksikliktir. En azından bizler de size destek olurduk." dedi.
Konuşmaların ardından yapılan oylama ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı bütçeleri kabul edildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:20

İLGİLİ HABERLER