Gündem
  • 9.11.2014 13:30

Kılıçdaroğlu, Alevilerle mahkemelik oluyor

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir, Kılıçdaroğlu'nun sarf ettiği sözler nedeniyle 500 bin liralık tazminat davası açacak.

Alevi sanatçı ve STK temsilcilerinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verilen 'Muharrem Aşı'na katılmasını, 'Hangi yüzle gidersiniz! Orada yedikleri helal değildir, haramdır' sözleriyle eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Alevilerden sert tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen yemeğe katılan isimlerden Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, Kılıçdaroğlu'nun hem Alevileri hem de Erdoğan'ı rencide edecek cümleler kullandığını belirterek, 'Biz, ahlakı da haramı da çok iyi bilen bir toplumuz. Kılıçdaroğlu, haramzade arıyorsa önce etrafına baksın, sonra dönsün aynaya baksın. Alevi toplumuna hiçbir siyasi böyle hitap edemez' dedi.

BİZLERİ AĞABEY GİBİ DİNLEDİ

Kılıçdaroğlu'nun son açıklamalarının Alevi toplumunda kırılma noktası oluşturduğunu ve derin üzüntüye neden olduğunu anlatan Özdemir, 'Kılıçdaroğlu sözde bize hakaret etti ama muharrem yasımızda neden bir aşure programı düzenlemedi? Neden Alevi STK'ları toplayıp da dertlerini dinlemedi?' diye sordu. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir reisicumhurun Alevi yurttaşları muhatap alarak, ağabeyleri gibi dert dinlediğini dile getiren Özdemir, 'Erdoğan, bizden biri gibi 3,5 saat muhabbet etti, dertlerimizi dinledi. Bu, birtakım CHP'lileri ve onların başındaki 'Alevi' cümlesini dahi ağzına almayan Kılıçdaroğlu'nu çok rahatsız etti' açıklaması yaptı. Dernek olarak Kılıçdaroğlu hakkında 500 bin liralık tazminat davası açacaklarını söyleyen Özdemir, 'Kötü söz sahibinindir, onun seviyesine inemeyiz. O sofrada vatandaşların vergileri vardır ve bunun hepsi helaldir' diye konuştu.

Yeni Şafak

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:26

İLGİLİ HABERLER