Gündem
  • 13.3.2018 00:18

Kılıçdaroğlu CHP'deki casusu arıyor

"Servis edeni bir bulursam..."

Sert tartışmalar yaşanan CHP tüzük kurultayında Kılıçdaroğlu, fotoğraf servis eden CHP'lileri 'ihanet'le suçladı ve 'Onu bulsam bir dakika partide tutmam' dedi. Sürekli Türkiye'deki özgürlüklerden bahseden Kılıçdaroğlu'nun son çıkışı, CHP'deki parti içi özgürlüğü yeniden gündeme getirdi.

CHP'de sert tartışmalara sahne olan tüzük kurultayında 98 madde ve 138 sayfadan oluşan eski tüzüğü sadeleştirilerek 86 madde ile 68 sayfada toparlandı. Parti kulislerinde yeni tüzüğün Kılıçdaroğlu’nun da muhalefetin de beklentisini tam karşılamadığı belirtiliyor.

CHP KURULTAYINDAKİ KLASİK MANZARALAR YAŞANDI

Aydınlık'ın haberine göre, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içi muhalefete yönelik sert eleştirileriyle başlayan 19. Olağanüstü Kurultay, ikinci gününde de yoğun tartışmalara sahne olduğu öğrenildi. Milliyet'in aktardığına göre, Divan Başkanı Hakkı Süha Okay, gerginlikler sırasında, kendisine yönelik sert eleştiriler üzerine başkanlık görevini bırakarak salondan ayrıldı. Bu görevi daha sonra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu devam ettirdi.

KİMSENİN PARTİYE İHANET ETME HAKKI YOK

Kurultayın sonunda konuşan Kılıçdaroğlu’nun yaşanan gerginliklere ilişkin olarak, “Gerginlikler gerçekten beni üzdü. Kurultayda bir tartışma oldu, A kişisi B kişisi seçildi bitti. Televizyonlarda hâlâ kurultayı tartışıyorsak bu partiye kötülük yapmaktır. Eksiklikleri kamuoyu önünde tartışmak sadece AKP’nin ekmeğine yağ sürer. Burada da gerginlikler oldu. Fotoğrafları çekip servis edenlerin hiçbirisi CHP’li değildir ve samimi değildir. Servis edeni bulsam, vallahi bir dakika bu partide tutmam. Kimsenin partiye ihanet etme hakkı yoktur” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 13.3.2018 00:41

İLGİLİ HABERLER