Gündem
  • 16.10.2016 14:13

Kılıçdaroğlu çiftçileri FENA azarladı

 Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti'ye oy veren çiftçilere seslenerek "Hem ağlayacaksınız hem oy veriyorsunuz" dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri’de düzenlenen Trakya tarımının sorunları ve CHP'nin çözümleri konulu toplantıya katıldı.

Burada AK Parti'ye oy veren çiftçileri fırçalayan Kılıçdaroğlu "Hem ağlayacaksınız hem de oy veriyorsunuz. Ağlıyorsanız gereğini yapacaksınız" dedi.

"ÜRETEN KİŞİNİ ALINTERİNİ VERİYOR MUYUZ?"

"Çiftçi ekiyor ama karşılığını alamıyor. Fiyatta sorunumuz yok ama girdi fiyatlarımız yüksek. Atatürk, "Küylü ömillietin efendisidir" demişti. O köylü üretiyordu. Bugün üretiyoruz da üreten kişinin alınterini veriyor muyuz? çiftçisini desteklemeyen bir ülke var mı?

Tarım stratejik bir alandır. Bugün Dünya Gıda Günü. O halde bu alanı güçlendirmemiz gerekiyor. Dünyada milyarlarca kişi aç. Bu kadar zengin bir pirincini neden ithal ediyoruz? Neden saman, canlı hayvan ithal ediyoruz. Neden yurtdışından ağaç ithal ediyoruz. Bu soruları kendimize sormadan çıkış yolu bulamayız. Sorgulayamıyorsak demokrasiyi güçlendiremeyiz.

"HEM AĞLAYACAKSINIZ HEM DE OY VERİYORSUNUZ"

Dertlerimizi anlatıyoruz bunları çözülecek mi? Sorunlar iktidara getirdiğiniz partilerle çözülür. Çözmezse sorunu değiştireceksiniz. Hem ağlayacaksınız hem de oy veriyorsunuz. Ağlıyorsanız gereğini yapacaksınız.

Güncellenme Tarihi : 16.10.2016 14:21

İLGİLİ HABERLER