Gündem
  • 22.9.2016 03:29

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a verdi veriştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) konuşmasını, “BM’de boş koltuklara konuşması, dünyada saygınlığının kalmadığı anlamına gelir” diye değerlendirdi.

OHAL’in uzatılmasına karşı çıkan, öğretmen görevden almaları konusunda hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, edinilen bilgiye göre dün Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında kurmaylarına özetle şunları söyledi:

PARTİLİLERİMİZ ALINIYOR

“Darbe püskürtüldü ama şimdi demokrasi geriye gidiyor. Darbecilerin silahla yapamadığını bunlar KHK’larla yapıyor. FETÖ’nün en güçlü olduğu alan eğitimdi. Bunlarla mücadele eden de Eğitim-Sen ve benzeri sendikalardı. Eğitim Sen’den 11 bin 500 öğretmeni terörle işbirliğini bahane ederek ihraç ediyorsun. Biliyorum terörle işbirlikleri olmadığını. Birçok partilimizin eşi, kardeşi, çocukları tasfiye edilmeye çalışılıyor. Sen FETÖ ile mücadeleyi 15 Temmuz’da başlattın, Eğitim-Sen, CHP ve tüm sol sendikalar daha önce başlatmıştı. 15 yıldır FETÖ ile mücadele edenler cezalandırılıyor. Eğitim-Sen, ÇYD gibi bilimsel eğitimi ve laikliği savunanlara, birlikte yaptıklarınız unutulmadı. Eğitimdeki bilimsellik, laiklik yok edildiği için darbe geldi. Sen bunlarla kol kolayken, bu insanlar mücadele ediyordu. Adamda 15 gram akıl, 15 gram vicdan olsa bunu yapmaz.

SENİN GİBİ ŞUURSUZ MU

BM’de dünyaya mı dünya liderlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyorsun belli değil. O kadar çaresiz ki, BM toplantısında bile dünyaya Türkiye’nin anlatılması gerekirken, FETÖ’nün anlatıldığı bir toplantı oluyor. FETÖ’yü tüm dünyaya meşhur etti. Cumhurbaşkanı konuşmasında ‘Size de darbe yaparlar’ demek istiyor. Diğer ülkeler senin gibi şuursuz mu, devletin bütün kurumlarını teslim etsinler. O ülkelerde demokrasi var, laiklik var. BM toplantısında Cumhurbaşkanı’nı görünce, bu ülkenin bir yurttaşı olarak, anamuhalefet partisinin Genel Başkanı olarak utandım. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, BM’de boş koltuklara konuşmaz. Boş koltuklara konuşması, dünyada saygınlığının kalmadığı anlamına gelir. Bu da hepimizi üzdü.

OHAL DERHAL KALDIRILMALI

OHAL’in uzatılacağı söyleniyor. Ama derhal kaldırılmalı. OHAL ilan edileli 2 ay geçti, böyle bir uzatma düşünülemez, OHAL uygulamasına derhal son verilmelidir. CHP, hep hukuku savundu. Demokrasiyi savunan bir partinin OHAL uygulamalarını görmezlikten gelmesi doğru değildir. Biz zaten OHAL düzenlemesine ‘evet’ oyu kullanmadık. Dört siyasi parti de darbeye karşıydı. Darbeye karşıysak, getirirdiniz düzenlemeleri, parlamentoda oybirliğiyle geçerdi ve pek çok sorun çözülürdü. Parlamento tümüyle devre dışı bırakıldı. Türkiye’yi yeniden yapılandırmaya kalkıyorlar bu doğru değil. Önümüzdeki günlerde başvuruyu yapacağız.”

Güncellenme Tarihi : 22.9.2016 03:34

İLGİLİ HABERLER