Gündem
  • 9.9.2014 20:58

Kılıçdaroğlu hakim ve savcılara zamma kızdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin IŞİD, HSYK seçimleri ve güncel konulara ilişkin sorularını yanıtladı. IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP olarak Ortadoğu politikasının yanlışlığını, mezhep eksenli bir dış politikanın ülkeyi bataklığa sürükleyeceğini defalarca anlattıklarını vurguladı.

Ortadoğu’da IŞİD’e karşı yapılacak uluslararası operasyonda Türkiye’nin tavrına ilişkin Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

"Ortadoğu’da IŞİD’e karşı yapılacak uluslararası operasyonda Türkiye’nin yer almasına karşı çıkmayız. Böyle bir karar alınır ve bu karar konusunda ana muhalefet partisinin görüşü öğrenilmek istenilirse elbette buna icabet ederiz. IŞİD terör örgütünün elindeki silahların önemli bir kısmı Türkiye’den giden silahlarsa, her şeyden önce hükümetin oturup kendisini sorgulaması lazım. O silahları kime gönderdin?"

HAKİM VE SAVCI MAAŞ ZAMLARI

Hakim ve savcıların maaşlarına yapılacak zam konusuna da değinen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Eğer bir hakim ve savcı, iktidar kendilerine mali olanaklar sağladı diye iktidarın lehine karar verecekse, o gerçek anlamda hakim ve savcı değildir. HSYK seçimi yapılacak. Neden hükümete gidiyorsunuz? Seçimi hükümetle mi yapacaksınız? Benim listemi desteklerseniz sizin maaşlarınıza zam yapacağım. Kimse kusura bakmasın bunun adı siyasal rüşvettir. Hükümete niye gidiyorlar? Seçimi hükümetle mi yapacaklar? Yoksa yargıçlar ve savcılar kendi aralarında mı seçim yapacaklar? Kendi aralarında seçim yapacaklarsa Adalet Bakanı’nın yanında, Başbakan’ın yanında işleri ne? Hakimler ve savcıların karar alırken, bu tür sürecin içinde ezilmelerini kabul edemiyorum ve onların kendi vicdanlarını dinleyerek, gerçek anlamda hakim ve savcıları HSYK’ya seçeceklerine inanıyorum."

’AKP BİR RANT PARTİSİDİR’

CHP’nin yönetiminde bulunduğu İstanbul Ataşehir Belediyesi’ne bağlı finans merkezi arazinin, AK Partili Ümraniye Belediyesi’ne bağlanması konusunun Mecliste görüşmeleri devam eden torba yasaya eklenmesiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

"AKP bir rant partisidir. Rant partisi olduğu için İstanbul’la ilgili, belediyelerin alanlarını değiştirmekle ilgili zaman zaman kararlar aldığını biliyoruz. ’CHP’li bir belediyenin gelir kaynaklarını kısıp, o kaynakları başka alanlara nasıl aktarırız’ onun arayışı içindedir. Yeni bir olay değil. Daha önce de buna benzer olaylar yapıldı. Biz itirazlarımızı yaptık. Ama sonuçta çıkan karara bakacağız. Anayasa’ya aykırılık varsa Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız."
 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:57

İLGİLİ HABERLER