Gündem
  • 21.6.2018 08:00

Kılıçdaroğlu : Muharrem İnce istifa edecek

Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce fıkrası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili fıkra gibi bir açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, "Muharrem İnce iktidarın dengesini bozdu" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,  FOX TV'de konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"MUHARREM İNCE İKTİDARIN DENGESİNİ BOZDU"

Beni hayal kırıklığına uğratan iktidarın projeleri. Fakat gele gele bir kıraathane geldi. Muharrem İnce iktidarın dengesini bozdu.

"BİZİM İŞBİRLİĞİMİZ PARLAMENTO DIŞINDA DA DEVAM EDECEK"

Biz bu ittifakı kurarken ilkelerden yola çıktık. Hangi gerekçeyle ittifak kuracağız? Ve bu ittifakı nelere dayandıracağız? Önce bunun alt yapısı oluşturuldu, sonra bu liderlere sunuldu ve kabul görüp halka sunuldu. Dolayısıyla bu ilkeler gerçekleşinceye kadar bizim işbirliğimiz parlamento içinde de dışında da devam edecek.

"YSK'YA GÜVENMİYORUM"

Fatih Portakal'ın, 'YSK'ya güveniyor musunuz?' şeklinde sorduğu soruya Kılıçdaroğlu, "Hayır güvenmiyorum. Türk bayrağını seçimlerde kullanmak yasak değil mi? Ama bakıyorsunuz reklamlarda kullanılıyor ama YSK buna yasak demiyor" şeklinde yanıt verdi.

"YSK'NIN ALDIĞI KARARLARI ÇOK SERT BİR ŞEKİLDE ELEŞTİRMİŞTİM"

Ben YSK'ya güvenmiyorum. Bunu Sadi Güven'e söylemedim, kendisiyle konuşmadım ama ben onları referandum sürecinde aldıkları karar nedeniyle çok sert bir şekilde eleştirmiştim.

CHP’NİN OYU HDP’YE KAYACAK MI?

Her vatandaşımdan şunu isterim, güçlü bir CHP demokrasinin teminatıdır. Güçlü bir CHP insan haklarının, Türkiye’nin teminatıdır. O nedenle CHP’ye herkesin oy vermesi bizim arzumuzdur.

“İNCE İSTİFA EDECEK”

Tarafsız bir cumhurbaşkanlığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Biz diğer siyasi partilerle anlaştık. Seçilen cumhurbaşkanı partisiyle ilişkisini kesecek. Muharrem İnce de seçilmesi durumunda partiden istifa edecek. Biz en başından beri nasıl planladıysak onu adım adım hayata geçiriyoruz. İnce ile birlikte miting yapmamızın sebebi de budur” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 21.6.2018 09:24

İLGİLİ HABERLER