Gündem
  • 22.3.2018 09:00

Kılıçdaroğlu'ndan ABDULLAH GÜL bombası

Kılıçdaroğlu açıkladı! CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül ve Yılmaz Büyükerşen'in Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili "Bunlar bizim önümüzde duruyor" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk canlı yayınında Şirin Payzın'ın konuk oldu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili "Bunlar bizim önümüzde duruyor" diyerek kapıyı aralık bıraktı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

ERKEN SEÇİM

Bizim için erken seçim olabilir, sorun yok. Referandum öncesi, “Türkiye koalisyonlarla yönetilemez” diyorlardı. Şimdi koalisyonlara mahkum oldular. Bunu vatandaş görüyor, 'Niye bizi kandırdınız?' diyor." Seküler AK Partililer referandumda oy vermediler zaten.

İTTİFAKA KARŞI DEĞİLİZ

İttifak Yasası çıktı. Biz ittifaka karşı değiliz, siyasal partiler ittifak yapabilirler. Yüzde 10 seçim barajına karşıyız. Niye kaldırmıyorlar? Korkuyorlar. Bunun kalkması lazım. Önümüzdeki süreç içinde belli olacak. Şimdi benim ittifak yapacağız demem çok doğru değil. İttifak yapacaksak ilkelerimizi belirleyeceğiz" dedi.

CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI: KAFAMIZDA BİRKAÇ İSİM VAR?

Cumhurbaşkanlığı seçimine epey zamanımız var. Çıkaracağımız aday bizim seçmen adayımız dışından da oy alması lazım, güven sağlaması lazım. Cumhurbaşkanı adayı parti meclisinde görüşeceğiz. Yıpranmamış kişiler arasından seçilmesi lazım. Kafamızda birden fazla isim var.

ABDULLAH GÜL MÜ? YILMAZ BÜYÜKERŞEN Mİ?

Sayın Abdullah Gül'le böyle bir konuyu hiç konuşmadık. Kendisini bir kere ziyaret ettim. Cumhurbaşkanlığı dönemine saygı gösteriyorum Abdullah Bey'in. Olabildiğince tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı yaptı. Eskişehir Belediye Başkanı da tabi başarılı bir belediye başkanı. Tabi bütün bunlar bizim önümüzde duruyor.

ABDÜLLATİF ŞENER İDDİASI

Abdüllatif Şener bey ile geçtiğimiz günlerde görüştük. Akademisyenlik yaptı, iktidar partisinin yanlış uygulamlarını söyleyen yüreklilikte birisi. İBB adaylığı ile ilgili bir görüşmemiz olmadı. Biz kendi belediye başkanımıza “Bütün yurttaşları kucaklayacaksın” diyoruz.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2018 09:11

İLGİLİ HABERLER