Gündem
  • 23.5.2018 00:12

Kılıçdaroğlu'ndan liste eleştirilerine cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ''Listeleri kimseleri dışlamadan ötekileştirmeden hazırladık'' dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu "CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı kazanacak, CHP kazanacak Millet İttifakı kazanacak" ifadelerini de kullandı. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden ve suçlamadan bir liste oluşturduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu listede yer almayanlara da teşekkür ederek şunları ifade etti:

"BÜYÜK BİR ÖZVERİ"

''Geride bıraktığımız parlamenter dönemde görev üstlenip, önümüzdeki dönemde parlamentoda olamayacak olan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı, vatandaşlarım adına teşekkürlerimi iletiyorum. Her bir arkadaşım, büyük bir özveri ve kararlılıkla, vatanperverlik duygusuyla görevini yerine getirdi. Nerede bir mağdur veya mağduriyet varsa milletvekili arkadaşlarım orada oldu.''

"BEŞ TEMEL SORUN"

Kılıçdaroğlu, ülkenin beş temel sorunu olduğunu belirterek "Ülkemizin beş temel sorunu var. Bu 5 sorunu; ekonomi, eğitim, dış politika, toplumsal barış ve demokrasi problemlerini çözebilecek tek parti CHP’dir. Listelerimizi bu bilinçle hazırlandık. Kimseyi dışlamadan, kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi de suçlamadan hazırladığımız milletvekili aday listemiz, Türkiye’nin 25 Haziran sonrasındaki geleceğini belirleyecek, toplumun tüm kesimlerinin ortak talebi olan adalet ve huzuru getirecek'' değerlendirmesinde bulundu.

"DEMOKRASİDEN YANA"

Kılıçdaroğlu şunları da kaydetti:

''15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi’nde TBMM’nin kapısını ilk açan CHP milletvekilleriydi. Sadece 15 Temmuz gecesi FETÖ darbesine karşı değil, OHAL’in ilan edilmesiyle birlikte başlayan 20 Temmuz Darbe sürecinde de milletvekili arkadaşlarım demokrasiden yana tarihi bir görev üstlendiler. Herkes susar ya da susturulurken, susturulmaya çalışılırken susmayanlar onlardı.

Haziran ayı güzel bir aydır; baharla birlikte uyanan doğa Haziran’la birlikte iyiden iyiye coşar. Haziran bolluğu ve bereketi getirir. Bu Haziran demokrasinin bereketiyle birlikte gelecek. Geçtiğimiz yıl, Haziran ayında Adalet Yürüyüşünü gerçekleştirmiştik.

"BU YENİ BİR BAŞLANGIÇ"

O yürüyüş Maltepe’de demokrasinin önüne örülen duvarın önünde tamamlanmıştı. O zaman 'Bu yeni bir başlangıç' demiştim. 2018 Haziranında o duvarı yıkacağız.

Ülkemize demokrasi ve özgürlük gelecek, ekonomisi güçlenmiş, eğitim problemlerini çözmüş, dış politikada bölgesinde yeniden lider ülke olan, komşularıyla barış içinde yaşayan, huzura kavuşmuş bir Türkiye’nin ilk adımlarını 24 Haziran itibariyle atmaya başlayacağız. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce kazanacak, CHP kazanacak, Millet ittifakı kazanacak. Ancak bu seçimlerde bir avuç yandaş dışında kaybeden olmayacak. Çünkü herkesi kucaklayacağız, herkese huzuru ve adaleti getireceğiz.''

(Habertürk)

 

Güncellenme Tarihi : 23.5.2018 02:21

İLGİLİ HABERLER