Gündem
  • 14.12.2018 09:00

Kılıçdaroğlu'ndan Mansur Yavaş açıklaması

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş mı olacak?

CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan gazeteci Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programına özel açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimlerle ilgili sorulara yanıt verdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun kritik sorulara verdiği cevaplar...

CHP'NİN ANKARA ADAYI YAVAŞ MI?
''Daha Mansur Yavaş ile ilgili Parti Meclisi’nden bir karar çıkmadan benim görüş beyan etmem doğru olmaz. Mansur Bey’e de haksızlık olur. İyi Parti Mansur Bey’den kendi partilerinden aday olmalarını istedi. Fakat Mansur Bey bunu uygun görmedi, “ben aday olursam CHP’den aday olurum”

İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞMESİ
Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ile ilgili soruya ise şu yanıtı verdi;

"Ailesi ile bir sabah kahvaltısı yaptık, gayet güzel keyifli bir görüşme oldu. Siyasetin acımasızlığına da değindik. Güzel bir sohbet oldu. Ekrem Bey ile ilgili kararı verecek olan partinin yetkili organları. Yeni bir yüz. Çalışkan bir insan, güven veren bir insan. İyi eğitim almış. İstanbul’u tanıyan, İstanbul’un sorunlarını bilen, sorunları çözme konusunda iddialı olan bir arkadaşımız. Belediye başkan adayımızın arkasında bir başarı hikayesi olması gerekiyor. Baktığınız zaman Beylikdüzü’nde zaten o başarı hikayesini bütün ayrıntıları ile görebiliyorsunuz. İnşallah İstanbul’u da düzelteceğiz."

ADAYLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
''Büyük ihtimalle ilk PM toplantımıza götüreceğiz. Bize ait olan belediye başkanlıklarının belirlenmesini daha sonraki bir tarihe bırakabiliriz.''

 

Güncellenme Tarihi : 14.12.2018 09:11

İLGİLİ HABERLER