Gündem
  • 16.6.2018 09:00

Kılıçdaroğlu yoldaşlarını maaşa bağlamış

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, SSK Genel Müdürlüğü döneminden bu yana kendisine yakın olan isimlere CHP’li belediyelerden işe gitmeden maaş aldırdığı ortaya çıktı.

kemal kılıçdaroğlu seyfullah beysülen ile ilgili görsel sonucu

Adalet için Ankara’dan İstanbul’a yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dönem kendisine yakın olan isimleri bankamatik memuruna dönüştürdü. İstanbul 1’nci Bölge 12’nci sıradan listeye giren Hasan Uzunyayla ile Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde İş Müfettişi olarak görev yapan Seyfullah Beysülen’in bankamatikçi olduğu ortaya çıktı Uzunyayla ile Beysülen’in işe gitmeden Bakırköy Belediyesi’nin şirketinden maaş aldıkları belirlendi.

4 BİN LİRA MAAŞ ALIYORLAR 

Bir dönem Tuzla İlçe Başkanlığı da yapan Hasan Uzunyayla, Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a yaptığı ‘Adalet’  yürüyüşünde yanında bulunmuştu. Uzunyayla, geçtiğimiz yıl Tuzla İlçe Başkanı olarak seçildi. 24 Haziran erken seçimleri için aday adaylığını açıklayan Uzunyayla 12’nci sıradan listeye yazıldı. İşadamı Uzunyayla’nın işe gitmeden Bakırköy Belediyesi’nin iştiraki olan BYUAŞ isimli şirkette yönetim kurulu üyesi olarak her ay 4 bin lira maaş aldığı belirlendi. Uzunyayla halen şirkette yönetim kurulu üyesi.

KAYIRMAYA DEVAM

Kılıçdaroğlu’nun maaşa bağladığı bir yakını da Seyfullah Beysülen. Daha önce Beşiktaş Belediye Başkan aday adayı ve milletvekili aday adayı olan Beysülen, Uzunyayla gibi şirkete gitmeden her ay 4 bin lirayı cebe indiriyor. Kılıçdaroğlu’nun aday olduğu 2009 yerel seçimlerinde danışman olarak görev alan Beysülen bir anda medyanın hedefi haline gelmişti. SSK’da İş Müfettişi olarak çalışan Beysülen seçimlerde danışman olarak görev yapması nedeniyle soruşturma geçirmişti. SSK’dan emekli olan Beysülen, emekliliği sonrası, 2011 seçimlerinde CHP’den İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı oldu. 2014 yerel seçimlerinde Beşiktaş Belediye Başkan aday adayı olan Beysülen, CHP’nin sosyal politikalarına katkı sağladı.

CHP'NİN BALLI ŞİRKETİ

HER ÜYEYE MAKAM ARACI 

Adres olarak Bakırköy Belediyesi verilen ve gıda alanında çalışan BYUAŞ isimli şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Yazıcı, Yönetim Kurulu üyeleri ise İhsan Bahri, Hüseyin Edemir, Hasan Uzunyayla ve Seyfullah Beysülen olarak gözüküyor. Şirket, yönetim kurulu üyelerine birçok olanak sağlıyor. Her üyeye bir makam aracı tahsis edildiği öğrenildi.  

akşam gazetesi

Güncellenme Tarihi : 16.6.2018 09:27

İLGİLİ HABERLER