Gündem
  • 2.8.2015 22:26

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın sonuncusu yapılacak olan 'istikşafi' görüşmelerin öncesinde, Habertürk TV'de soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Yavuz Semerci'nin gündemdeki terör operasyonları ve şehitleri hatırlatarak "Bu tablo nasıl oluştu" sorusuna karşılık "13 yıldır iktidardasınız iktidar olduğunuz gün terör yoktu Abdullah Öcalan tutukluydu. İçimiz kan ağlıyor, çocuklarımız şehit olarak geldiğinde bunun acısını hiç kimse sırtında taşıyamaz. Yola 'analar ağlamasın diye başladık' geldiğimiz noktada analar ağlıyor. Bu konuyu bütün vatandaşlarımın oturup düşünmesi gerekiyor. 13 yılda ne oldu da analar ağlıyor. 2 ton patlayıcıyla saldırıya gidiliyor. Bu ülkenin istihparatı nerede. " dedi.

'Bunun bedeli çok ağır olur'

5 Ocak 2013'te Kürt sorunun çözülmesi için 4 temel koşula uyulması gerektiğini söyledim. Birincisi samimi ve dürüst olacaksınız. İkincisi gizli kişisel bir ajandanız olmayacak. Üç: millete izah edemeyeceğiniz angajmanlara girmeyeceksiniz. Dört: muhalefete bilgi vereceksiniz. 'Bunları yapıyorsanız size kredi verdik buyrun sorunu çözün' dedik. Bunların hiçbirisinde uyum olmadı. Samimi ve dürüst bir politika uygulanmadı.

Sürecin bozulmasındaki en önemli aktör sayın Erdoğan'dır. Çözüm sürecine açıkça karşı çıktı. Hangi gerekçeyle karşı çıktığını topluma açık bir şekilde anlatmalı. Her bir şehidin hesabını vermesi lazım. Bunun bedeli çok ağır olur.

Kimin evladını feda ediyorsunuz? Kendi evlatlarını mı feda ediyorlar? Asarız keseriz diyen bütün siyasetçilerin çocuklarına bakın. Hangisi evladını askere gönderiyor. Ankara'daki bütün şehit cenazelerine katılıyorum. Şehit cenazeleri geçerken arkadından anne baba ve akrabalar da gidiyor. Orada annelerin feryadını dinliyoruz. Bütün devlet protokolü dinliyor. O annelerin o kişilerin tamamı yoksul halk çocukları. Hiç birisinin geliri çok iyi değil. Bu ülkeyi sevdiği için askere gidiyor. Niye biz onu ateşe atıyoruz.

tımeturk

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:03

İLGİLİ HABERLER