Gündem
  • 15.11.2014 15:25

Kılıçdaroğlu'nun AK SARAY öfkesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdroğlu, "Komşularımızın iç işlerine müdahale etmeyerek itibar kazanır Türkiye. Bin odalı saray yapmakla itibar sahibi olunmaz, alay sahibi olunur. İtibarsızlık sahibi olunur. Oturuyorsun, kendine bin odalı saray yapıyorsun. 1 milyar 370 milyon liraya. Daha bitmedi. Bin odanın daha döşenmesi var. İtalya’dan mobilya getirecekler göreceksiniz. Hindistan’dan mermer getirdiler. Sanki bizim ülkemizde mermer yok" dedi.

''BİN ODALI SARAY YAPTIRMAKLA İTİBAR DEĞİL ALAY SAHİBİ OLUNUR''

Hükümetin dış politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Bütün komşularımızla kavgalıyız. Dış politikada sıfır sorundan geldiğimiz nokta sıfır komşu oldu. Bütün sınırlarımız yol geçen hanı. İsteyen istediği yere gidiyor. Terör Türkiye’nin sınırları içine çekilmeye başlandı. Dış politikanın milli olması lazım. İktidar muhalefet olmaz. Dış politikada tek yürek olunur. Ama cumhuriyetin değerlerini koruyarak, ‘Yurtta barış dünyada barış’ diyerek, bütün komşularımızla huzur içinde yaşayarak. Komşularımızın iç işlerine müdahale etmeyerek. Böyle itibar kazanır Türkiye. Bin odalı saray yapmakla itibar sahibi olunmaz, alay sahibi olunur. İtibarsızlık sahibi olunur. Oturuyorsun, kendine bin odalı saray yapıyorsun. 1 milyar 370 milyon liraya. Daha bitmedi. Bin odanın daha döşenmesi var. İtalya’dan mobilya getirecekler göreceksiniz. Hindistan’dan mermer getirdiler. Sanki bizim ülkemizde mermer yok. 3 milyon işsiz var, onu bir tarafa bırakmışsın kendine saray yapıyorsun. Haramdır haram. Orada oturulmaz. Harama ortak olunmaz. Ebu Zerr örneğini verdim. Muaviye’nin yaptığı saray dolayısıyla. O saray Muaviyelere yakışır. O nedenle söylüyorum. Bizim inancımızda israf haramdır. Her kuruşun hesabını vereceksin. Hesabını sormaksa benim boynumun borcudur."

''İZMİR METROYU YARI FİYATINA YAPIYOR''

Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki, CHP gelirse ülkeyi yönetemez. Kim söylüyorsa demokrasi inancı yok demektir. Hırsıza, yolsuzluğa prim veren kişi demektir. Namusla, ahlakla, hesap vererek, bu ülkeyi yöneteceğiz. Zenginleşerek değil halkın zenginleşmesini sağlayarak bu ülkeyi yöneteceğiz" ifadesini kullanarak şunları söyledi:
"3 büyük kentte metro yapılıyor. İstanbul ve Ankara ‘param yok’ diye metroyu bitiremedi. En son Ulaştırma Bakanlığı aldı yapıyor. İstanbul’da kilometresini 145 milyona yapıyorlar. Ankara’da kilometresini 100 milyona yapıyorlar. İzmir, 60’a yapıyor. Yüzde yüzden daha düşük fiyat. Biz belediyelerde halka da hizmet ederiz. Türkiye genelinde hem kendi ülkemize hem dünyaya hizmet ederiz. Biz bayrağımızı, bu ülkeyi toplumu seviyoruz. Her kişiye yapılmış hizmeti Hakk’a yapılmış hizmet olarak kabul ediyoruz. Bu ülke kurulurken hiç kimseden borç para alınmadan, Osmanlı’nın borçları son kuruşuna kadar ödenip, demiryolları, uçaklar fabrikalar yapılmışsa, 21’inci yüzyılda biz hangi gerekçeyle yapmıyoruz. Bunların hepsini yapabiliriz. Bu ülkenin sorunlarından hepimiz sorumluyuz. Sadece iktidar değil. iktidarın sorumluluğu yönettiği için daha fazla. Çünkü hesap vermiyorlar, zenginleşiyorlar. Halk biraz daha yoksullaşıyor. Sosyal yardım alan aile sayısı her gün artıyor." Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:19

İLGİLİ HABERLER