Gündem
  • 31.1.2015 10:48

Kılıçdaroğlu'nun gizli hesabını Tarhan açıkladı

Anadolu Partisi lideri Emine Ülker Tarhan, CHP'den ayrılma nedeninin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.Tarhan Kıçıldaroğlu'nun niyet olarak hiç bir zaman iktidar olma hesabı içinde olmadığını belirterek, "İktidar olmaya niyetim yok" şeklinde açık olarak bize ifadesi var" dedi.

Emine Ülker Tarhan katıldığı televizyon programında, özellikle muhalefete tepki olarak 1 milyon kadar seçmenin son seçimlerde oy kullanmadığını vurguladı. Tarhan, CHP'den ayrılmasında en büyük etkenin Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin sayın Genel Başkanı'nın 'İktidar olmayı düşünüyor musunuz' sorusuna verdiği yanıt 'hayır' olmuştur. Bu bir gazeteci tarafından yazılmıştır. İktidar olma umudu, niyeti, o kitlelerin heyecanını muhalefete yansıtma ardından iktidara evriltme, o niyet olmadıktan sonra..." ifadelerini kullandı.

TARHAN'I DONDURAN SORU

Tarhan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olarak "Kimin adayı olmadığı çok açık, 1 milyon oy geçersiz kullanıldı" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayım diyen Erdoğan'ın karşısına CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Ben de adayım" diyerek çıkması gerektiğini söyleyen Tarhan, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy verdiniz" sorusuna ise cevap vermedi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:30

İLGİLİ HABERLER