Gündem
  • 6.6.2013 09:03

Kimsenin burnu kanamadı

Rize Valisi Nurullah Çakır, valilikte düzenlediği basın toplantısında, Taksim Gezi Parkı olayları nedeniyle Rize'de de belli gruplar tarafından eylemler yapıldığını, güvenlik birimlerinin olayı hassasiyetle takip ettiğini belirtti.

Türkiye Gençlik Birliği'nin (TGB) eylemi sırasında ilgili ilgisiz kişilerin olaya tepki gösterdiğini ifade eden Çakır, bunun üzerine 50-60 kişilik grubun Rize Belediyesi İş Merkezi ve bu merkezde bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği'ne girdiklerini anlattı.

Olaylarda yaralanan birkaç vatandaşın ayakta tedavi edildiğini, eylemcilerden 3 kişinin rahatsızlandıkları gerekçesiyle şikayette bulunduğunu dile getiren Çakır, şöyle konuştu:

"Ancak tedavi altında hiçkimse yok. Ayakta tedavileri yapıldı. Çok şükür, istenmeyen olayların büyümeden önüne geçildi. Güvenlik görevlilerin sağduyulu davranışları, Rize Belediye Başkanı başta olmak üzere kanaat önderlerinin, eylemci grupların kanaat önderlerinin telkinleri oldu. 'Kimsenin burnu kanamadı' tabirini kullanmak istiyorum. Hakikaten burnu kanayan kimse yok."

Sosyal medyadaki görüntüler

Çakır, sosyal medya ve bazı televizyon kuruluşlarında başka yerlerin görüntüleri ile Rize'nin görüntülerinin kıyaslandığını, geçmişte yaşanan olaylarla kıyaslanma yapıldığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Rize'yi kötü gösterme çabasına halkımızın fırsat vermeyeceğine, bu çabaları boşa çıkaracağına inanıyorum. Kalabalıkların içinde duygusal yapılar olabiliyor. Başta yöneticiler olarak hepimize görevler düşüyor. Bundan sonraki eylemler ve basın açıklamalarında yerel özellikler ve kentlerin coğrafi konumu, meydan, park özelliklerini dikkate alarak herkesin bu hassasiyetle davranmasını bekliyoruz."

Rize'de, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto amacıyla toplanan TGB üyeleri çevrede bulunan bazı kişiler tarafından darbedilmişti. Polis, protestocuları darbeden gruba biber gazıyla müdahale etmişti.

Olaylar yeniden başladı

Öte yandan Rize'de akşam saatlerinde yaşanan ve bir süre sonra yatışan olaylar, bazı vatandaşların TGB üyelerinin Atatürkçü Düşünce Derneği'ne sığındıklarını öğrenmeleri üzerine yeniden başladı.

Bunun üzerine olay yerine takviye kuvvet olarak Özel Harekat Timleri çağrıldı, TOMA getirildi ve yol trafiğe kapatıldı.

Olay yerine gelen Belediye Başkanı Halil Bakırcı, toplanan kalabalığa uyarılarda bulunup, dağılmalarını istedi. Uyarıları dinlemeyen kalabalık, taş atarak ADD'nin camını kırdı.

Geniş güvenlik önlemleri altında binadan çıkarılan yaklaşık 30 TGB üyesi, 5 polis aracıyla bölgeden uzaklaştırıldı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:41

İLGİLİ HABERLER