Gündem
  • 18.9.2015 11:21

Kolunda haç olan hristiyan gencin kolunu keseceklerdi

Avrupa ülkelerine gidebilme umuduyla İstanbul Otogarı’na akın eden Suriyeli mültecilerin üzerindeki savaş izleri halen silinebilmiş değil. Savaşın izlerini en ağır şekilde taşıyanlardan biri de 24 yaşındaki Sem Altıncı. Suriye’deki iç savaşın ardından Halep’te bazı bölgeleri ele geçiren terör örgütü IŞİD, özellikle burada yaşayan Hristiyan Suriyelilere yapmadığını bırakmadı. IŞİD baskısından kaçmaya karar veren Suriyeli Sem Altıncı, IŞİD tarafından yakalandı. Kolunda haç dövmesi olduğu için günlerce işkence gören Sem, her şeye rağmen hayatta kalmayı başararak Türkiye’ye geldi.

Almanya’ya gidip kendisine yeni bir hayat kurmak istediğini belirten Suriyeli Sem Altıncı, “İç savaş çıkınca uzun süre ülkemde kalmak için mücadele ettim. Ancak sonra Türkiye’ye gelmeye karar verdim. Bu sırada IŞİD beni yakaladı. Kolumda haç işareti olduğunu görünce neden yaptırdığımı sordular. Bende Hristiyan olduğumu söyledim. Bunun üzerine bana işkence yaptılar. Önce kolumu kesmeye karar verdiler. Ancak aralarından biri kolunu kesmeyin. Dövmenin olduğu bölgeyi yakalım deyince kolum kesilmekten kurtuldu. Sıcak maşayla kolumu yaktılar. Sonra serbest bıraktılar” dedi.

Serbest kaldıktan sonra Türkiye’ye kaçarak geldiğini belirten Sem, “Suriye’de 5 yıldır bitmek bilmeyen bir savaş var. Vatanımız yaşanabilecek gibi değildir. Bizde insanca yaşamak istiyoruz. Türkiye bize kapılarını açtı. Ancak Türkiye’de çok fazla mülteci var. En azından bir kısmımız diğer Avrupa ülkelerine gitmek istiyoruz. Orada kendimize bir hayat kurmak istiyoruz” diye konuştu.  

MEHMET ALTUNIŞIK-MURAT ERGİN

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:19

İLGİLİ HABERLER