Gündem
  • 2.10.2016 00:16

Komünistler Amerika'ya yanaşan PKK'dan koptu

Amerikan bayraklı "devrim"den sonra PKK'dan koptular

TKP/ML, Halkların Birleşik Devrim Hareketi'den ayrıldığını açıkladı.

12 Mart 2016 tarihinde kuruluşu PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan tarafından Kandil'de bir basın toplantısıyla kamuoyunu duyurulan (HBDH) Halkların Birleşik Devrim Hareketi'den TKP/ML ayrıldığını açıkladı. Avrupa Postası'nın haberine göre "Kamuoyuna ve Dostlarımıza" başlıklı 7 maddenin sıralandığı TKP/ML imzalı açıklamada şu satırlar dikkat çekti: "'Devrim' tanımına dair ciddi ideolojik farklılıklarımız söz konusudur. Biz her devrimi siyasi niteliğiyle tanımlamayı olmazsa olmaz görüyoruz. 'Rojava Devrimi', 'Arap Baharı Devrimi', 'Ortadoğu Devrimi' gibi tanımı yapılmamış bir genel devrim tanımının yerinde olmadığını düşünüyoruz.." Geçen günlerde PYD kontolündeki Kuzey Suriye'de PYD'liler Amerikan bayrağı asmıştı.

KILIÇDAROĞLU KONVOYUNA SALDIRIYI ÜSTLENMİŞLERDİ

Aralarında TKP/ML, PKK, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP-LENİNİST, TİKB, DKP, Devrimci Karargah, MLKP ve Proleter Devrimciler Koordinasyonu'ndan oluşan 10 illegal örgüt, 12 Mart 2016 tarihinde yaptıkları bir açıklamayla "ortak mücadele örgütü" olarak tanımladıkları, Halkların Birleşik Devrim Hareketi'ni oluşturduklarını ilan etmişlerdi. HBDH, Artvin'e bağlı Şavşat-Ardanuç arasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan silahlı saldırı eylemini üstlenmişti.

TKP/ML: DEVRİM TANIMINA DAİR İDEOLOJİK FARKLILIKLARIMIZ VAR

İşte TKP ML adına yapılan açıklamadan satır başları:

"HBDH programı partimizin ideolojik yaklaşımlarından biri olan ülke devrimi tanımını genişletmektedir. Partimiz öncelikli ve acil görevi olarak, ülke devrimini gerçekleştirmeyi önüne hedef olarak koyar. Bunu ilkesel olarak kabul eder. HBDH, genel bir bölge devriminin parçası olarak kendi misyonunu tanımlamaktadır. Bu tanımlama, MLM devrim anlayışımızla ve her ülkenin kendi özgünlüğünde gelişecek devrimci koşullara uygun olarak devrim perspektifi kurma anlayışımıza aykırıdır. Bu anlamda HBDH’nin bu anlayışını ideolojimize, ilkemize aykırı buluyoruz."

Güncellenme Tarihi : 2.10.2016 00:10

İLGİLİ HABERLER