Gündem
  • 17.12.2014 12:45

Konya-İstanbul YHT seferleri başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı açılışında yaptığı konuşmada, Konya-İstanbul YHT seferlerinin bir hafta ücretsiz olacağını açıkladı.

Konya-İstanbul YHT Hattı açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Garı’ndaki açılış töreninde yaptığı konuşmada, Konya-İstanbul arası YHT seferlerinin bir hafta süreyle ücretsiz olacağı müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanların katılımıyla açılacak olan İstanbul-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı için hazırlıklar tamamlandı.

Seferlere bugün başlayacak olan Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattında günde iki sefer düzenlenecek ve güzergahta yolcular 42,5 liraya seyahat edebilecek.

Konya-İstanbul YHT hattını değerlendiren üniversite öğrencisi Ali Çopun, “Memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun. Hızlı tren güzel bir şey. Ben de hızlı trenle Eskişehir’den Konya’ya geldim, buradan da memleketime gideceğim. Öğrenciler için de iyi bir şey. Ulaşım Türkiye’de büyük yol kat etti özellikle son 10 yıllık dönemde. İstanbul bir çileydi. Hızlı tren projesiyle bu çile ortadan kalkmış durumda. Yapanların emeğine sağlık” dedi.
Polonyalı bir turist ise, “Biz, bir şey düşünemeden kendimizi İstanbul’da buluyoruz. O kadar hızlı gidiyor. Ulaşım imkanları bizim ülkemizden çok çok ileride ve 3 kat daha ucuz. Erdoğan’ı bütün dünya tanıyor, herkes ismini duydu” diye konuştu.

BİLET FİYATLARI
Bilet fiyatları konusunda daha önce bir açıklama yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, YHT'lerde erken bilet alan yolcuların 42,5 liradan başlayan fiyatla seyahat etme imkanına kavuşabileceklerini söylemişti.

İstanbul-Konya arasında ekonomi tipinde tam biletle 85 lira, business tipi koltuk tipinde tam biletle 119 lira karşılığında seyahat edilebilirken; genç, öğretmen, TSK mensubu, 60-64 yaş, basın mensubu, gidiş-dönüş bileti alan yolcular yüzde 20 indirimli olarak, 7-12 yaş arası ve 65 yaş üstü olan yolcular yüzde 50 indirimli olarak hesaplı, konforlu, çevre dostu ve güvenli seyahat imkanı bulacak.  

MEHMET TUGAY ALDEMİR
KONYA

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:33

İLGİLİ HABERLER