Gündem
  • 15.8.2018 13:10

Kritik noktadaki 50 terörist öldürüldü!.. PKK'ya kaç kişi katıldı

Cumhurbaşkanı sözcüsü Kalın PKK ile mücadelede kritik rakamlanı açıkladı..

TERÖRLE MÜCADELE

Terör örgütlerine karşı mücadelemiz sürecektir. PKK terör örgütüne yönelik önemli mesafe alındığını müşahade etmekteyiz. Toplam 50 kilit konumdaki terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirildiğini görüyoruz. Örgüte katılım son 30 yılın düşük rakamıdır.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "(Ekonomi) İyiye doğru bir gidişin dün itibarıyla başladığını görüyoruz. Bu iyiye gidişin bundan sonra da devam edeceği temel beklentimiz." ifadelerini kullandı.

İDLİB’TEKİ SON GELİŞMELER

Şu anda bir göç dalgası beklemiyoruz. YPG PYD terör örgütünü ne tür kirli ilişkiler içinde olduğunu geçmişte gördük. Rejimle bir anlaşmaya varırlar varamazlar elimizde somut bir veri yok. Biz kendi planımızı Astana çerçevesinde uygulamaya devam edeceğiz."

"Terör örgütüne katılım 61 kişiyle sınırlı kalmıştır"

2018 yılında terör örgütüne katılımın 61 kişiyle sınırlı kaldığını kaydeden Kalın, bunun 30 yılın en düşük rakamı olduğunu belirtti.

Astana görüşmeleri

Astana görüşmeleri ile ilgili de Kalın, "Üçüncü toplantının eylül ayının ilk haftasında Tahran'da yapılması planlanmakta." açıklamasında bulundu.

"Münbiç ve civarında PYD/YPG unsurları çekilmeye başladı"

Kalın, "Münbiç ve civarında PYD/YPG unsurları çekilmeye başladı. Beklentimiz, PYD/YPG unsurlarının tamamının Fırat'ın doğusuna çekilmesi." dedi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ve Macron ile telefonda görüşecek"

İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Almanya Başbakanı Merkel, yarın da Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüşeceğini bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 15.8.2018 13:28

İLGİLİ HABERLER