Gündem
  • 23.11.2013 09:22

Kulisler bu iddiayla çalkalanıyor!

Ankara kulislerinde, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın hükümet sözcülüğü görevini bırakacağı, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Hatay'dan aday olacağı ve Adalet Bakanlığı görevine de Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in atanacağı konuşuluyor.

Başbakan Erdoğan'ın Rusya, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın da ABD gezileri sonrası netleşmesi beklenen kabine revizyonunda en az üç bakan değişecek. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Hatay Belediye Başkan adayı olmasıyla birlikte bu göreve daha önce de Adalet Bakanlığı yapan TBMM eski Başkanı ve Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in atanabileceği bildirildi.

YENİ KADIN BAKAN

Kadın ve Aile Bakanı Fatma Şahin'in de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olma ihtimali güçlü bulunuyor. Şahin'in yerine İstanbul milletvekili Halide İncekara'nın bakanlık koltuğuna getirilebileceği vurgulanıyor. İncekara, çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğilimi ile kayıp çocukların sorunları konusunda kurulan Meclis Araştırma Komisyonlarının başkanlığını da yapmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması beklenen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yerine kimin geleceği ise netlik kazanmadı. Ancak 11 yıldır bu görevde bulunan ve 'Başbakanın vazgeçemediği isim' olarak nitelenen Yıldırım'ın İzmir seçimini kaybederse, yeniden Ulaştırma Bakanlığı koltuğuna geri döneceği belirtiliyor.


Başbakan Erdoğan ile kızlı erkekli öğrenci evleri konusunda ters düşen Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın ise hükümet sözcülüğü görevinden kendi isteği ile ayrılacağı bu görevi Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ'ın üstleneceği de konuşuluyor. (gazeteport)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:07

İLGİLİ HABERLER