Gündem
  • 21.4.2015 23:29

Kuran-ı Kerim'i pasta yapıp yiyenler FETHULLAHÇI çıktı

Tokat’ın Zile ilçesinde müftülük tarafından Kur’an-ı Kerim tasarımlı pasta kesilmesinin ardından çıkan haberleri propaganda haline dönüştüren Cemaat’in foyası ortaya çıktı. Pasta skandalının geçen yıl Cemaat dernekleri ve okulları tarafından başlatıldığı anlaşıldı. Twitter’da paylaşılan fotoğraflarda Cihan Haber Ajansı’nın da çirkin kampanyaya ortak olduğu görülüyor.


Zile Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası’nın açılışı adıyla düzenlenen toplantıda İl Müftüsünün Kur’an-ı Kerim tasarımlı pasta kesmesi tepkilere yol açtı. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan konuya dair yapılan açıklamada “Görüntüler, iki sene önce Kur’an kursu öğrencileri tarafından gerçekleştirilmiş olsa da Kutlu Doğum’un ve Kur’an-ı Kerim’in ruhuna ve mehabetine asla uygun değildir. İki yıl önce Kur’an kursu öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikle ilgili habere konu olan söz konusu görüntüler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından asla kabul edilemez olup, konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır” dendi.

Skandalı Cemaat başlatmış

Pastada Kur’an-ı Kerim tasarımı skandalının ilk kez Cemaat tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı.
Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Cemaat’e yakınlığıyla bilinen Bursa Umut Sevgi ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (BUSEDER) tarafından bir kampanya düzenlenerek Peygamber Efendimiz’i anlatan pastalar yaptırıldı. Derneklerin yanı sıra Cemaat’in okulu Gökkuşağı Akademisi’nde de üzerine dualar yazılmış pastaların sergilendiği fotoğraflar gün yüzüne çıktı.

pasta4

pasta1

Cemaat medyası rezil oldu

Oktay Usta’nın da jürilik yaptığı “Herkes O’nu okuyor” adlı pasta yarışmasının haberlerini Cihan Haber Ajansı servis etmişti.
Zile’de kesilen pastaya büyük tepki gösteren ve bir seçim propagandası haline dönüştüren Cemaat medyası ise, kendi kampanyalarını unutarak daha büyük bir skandala imza attı.

pasta2

pasta3

(yenisafak.com.tr)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:55

İLGİLİ HABERLER