Gündem
  • 27.4.2017 11:34

Kutlu Doğum haftası Hicri takvime göre ayarlanacak

Bir FETO projesi daha kaldırılıyor..

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kutlu Doğum Haftası'na ilişkin tartışmaları değerlendirerek, "Kutlu Doğum Haftası, Mevlid-i Nebiye'nin bir alternatifi değildir. Ortaya çıkan bütün bu eleştiriler değerlendirilecek. Önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri teşkilatı bir ilmi toplantı da yaparak, öyle arzuluyoruz ki Hicri Takvim'e Kutlu Doğum Haftası’nı sabitleyecektir." şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kutlu Doğum Haftası’nın hicri takvime sabitleneceğini, konuyla ilgili Diyanet’in önümüzdeki günlerde toplanacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TGRT Haber'de 'Neler Oluyor' programında TGRT Haberde soruları cevapladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ projesi olan Kutlu Doğum Haftası hakkında TGRT Haber'de çok önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Kutlu Doğum Haftası Hicri takvime göre sabitlenecektir. Konuyu Diyanet İşleri Başkanımız ile görüştüm, önümüzdeki günlerce müftülerle bir toplantı olacaktır ve bu konu neticeye bağlanacaktır' dedi. Kurtulmuş ayrıca bu uygulamaya önümüzdeki sene itibariyle geçileceğini de kaydetti. İşte Numan Kurtulmuş'un Kutlu Doğum Haftası hakkındaki açıklamaları;

DİYANET KUTLU DOĞUM İÇİN TOPLANIYOR

Bende bu tartışmaları yakınen izledim, kamuoyunda böyle bir tartışma gündeme geldi. Bu tartışmaların hepsi ilmi olarak değerlendirilecektir. Konuyu Diyanet İşleri Başkanımız önümüzdeki günlerde müftülerle toplanacak ve tartışacaktır. Hicri takvime göre fikslenmesi daha doğrudur belki yapılabilir, Diyanet teşkilatımız güzel programlar yaptı. Bİnlerce vatandaşımız katıldı, Hz. Peygamber'i anlamak için ama sonuçta bu Kutlu Doğum haftası konusu ilmi toplantı yapılarak Hicri Takvim'e kutlu doğumu sabitleyecektir. Önümüzdeki yıldan itibaren bu gerçekleşecektir. Bunun düzeltilmesi için belki de Bahar aylarında olsun diye konulmuş olabilir, Oruç nasıl her aya geliyorsa, kandiller nasıl her aya gelebiliyorsa bununda aynı şekilde olması gerekiyor. Diyanetimiz bunları konuşacaktır, sonuçta bu karar inşallah çıkacaktır' dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 27.4.2017 09:48

İLGİLİ HABERLER