Gündem
  • 23.9.2017 01:07

Madenciler boş otobüste ayakta seyahat ettiler

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde yerin metrelerce altından kömür çıkaran işçileri, mesai bitince eve gitmek üzere minibüse bindi. İşçiler, koltuklar boş olmasına rağmen kirlenmesin diye 5 kilometre yolu ayakta gitti.

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde yerin metrelerce altında çalışan maden işçileri, akşam saatlerinde iş çıkışı kömür karası kıyafetlerini değiştirmeden beldedeki evlerine gitmek için minibüse bindi. Özel halk minibüsüne binen 6 maden işçisi, minibüste boş koltuk olmasına rağmen yaklaşık 5 kilometrelik yolu ayakta gitmeyi etmeyi tercih etti. Boş koltukların olmasına rağmen işçilerin ayakta gitmesine şaşıran diğer yolcular ise gerçeği bir süre sonra anladı. İşçiler, "Kirlenmesin" düşüncesiyle koltuklara oturmadı. O anlar ise aynı minibüsün arka tarafında seyahat eden bir kadın yolcu tarafından cep telefonu ile fotoğraf karesine dönüştü. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ise günün karesi oldu.

İşçilerin bu davranışı ise Soma'daki maden kazasından sağ kurtulan madencinin sedyeye yatırılırken, "Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin" sözlerini akıllara getirdi. Sağ kurtulan işçinin sözleri ise günlerce kamuoyunda geniş yer bulmuştu.
 

Onur Altındağ

Güncellenme Tarihi : 23.9.2017 00:06

İLGİLİ HABERLER