Gündem
  • 2.9.2014 18:12

Mahir Çakallı, 'Kimseye kumpas kurmadım'

22 Temmuz operasyonunun 3. dalgasında gözaltına alınan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Çakallı, adliye çıkışında avukatı Osman Ertürk ile birlikte açıklama yaptı.

"KİMSEYE KUMPAS KURMADIM"

24 yıldır Emniyet'te görev yaptığını belirten Mahir Çakallı, "Hiçbir zaman hak, hukuk ve adalet çizgisinden ayrılmadım. Görev yaptığım süre içerisinde kimseye kumpas kurmadım. Kimsenin paraleli olmadım. Kimse adına hukuksuz bir talimat almadım. Bunun herkes tarafından böyle bilinmesini istiyorum. Buradaki diğer arkadaşların da ben pek çoğunu tanırım. Bunların da benim gibi aynı niyette görev yaptığı inancındayım" dedi.

"4 AY ÖNCE İHRAÇ EDİLDİM"

Bu dosyanın kendisinin ihraç edilmesine neden olan dosya olduğunu vurgulayan Çakallı, "Bu dosyanın içinde haksız ve hukuksuz bir biçimde rapor düzenleyen müfettişler var. Lehte delillerin toplanmasını istememize rağmen toplamamışlardır. Tamamen afaki şeylerle bu meslekten el çektirildim. Yaklaşık olarak 4 aydır bu meslekten ayrıyım. Hukuki mücadelem bölge idare mahkemesinde devam ediyor" diye konuştu.

"25 VE 17 ARALIK OPERASYONLARINDAN BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM"

Kendisinin 17 ve 25 Aralık operasyonu konusunda bilgi sahibi olmadığını da savunan Mahir Çakallı, "Yapılan bu işlemlerin hiçbirisini bilmiyorum. İddia edilen, benim konumda da benden bir yardım istedilerse de, konusunu bilmeden bir evrak vermiş olabilirim. Verdiğimi de hatırlamıyorum ama, vermiş olabilirim. Ben hiçbir şekilde devletimi, milletimi, hükümetimi ne yıkmaya ne bölmeye, hiçbir zaman böyle bir niyet içinde olmadım. Bilakis, bunu kim yapıyorsa ona karşı mücadele verdim" ifadesini kullandı.
Bu arada, gözaltındaki polislerin yakınlarının adliyenin önündeki bekleyişi de devam ediyor.

Cem TURSUN - Yüksel KOÇ - Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL DHA

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:08

İLGİLİ HABERLER