Gündem
  • 20.9.2017 00:13

Mahkemeden Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşler kararı

FETÖ'nün medya yapılanması davasında ara karar. Mahkeme Altan kardeşler, Nazlı Ilıcak dahil 6 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri ve bu konuda çağrışım yapan mesajlar verdikleri iddia edilen Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay Opçin, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Prof. Dr. Osman Özsoy'un da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Yakup Şimşek ile tarafların avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Ahmet Altan duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanık Tibet Murad Sanlıman'ın da hazır bulunduğu duruşmaya, firari sanıklar Abdulkerim Balcı, Mehmet Kamış, Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Osman Özsoy, Şemseddin Efe, Tuncay Opçin, Ali Çolak, Bülent Keneş ve Faruk Kardıç ise gelmedi.

ALTAN KARDEŞLER DAHİL 6 SANIĞIN TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Duruşmada Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazıl Ilıcak'ın da bulunduğu 6 sanık tahliye talebinde bulundu. Tahliye taleplerine karşılık duruşma savcısı, suçun  niteliği, istenilen ceza miktarı, kaçma şüphesi gerekçesiyle  tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verilmesini talep etti.  Mahkeme ara kararını açıkladı ve Altan kardeşler dahil 6 sanığın tutukluluk halinin devam etmesine hükmetti.Duruşma 13 Kasım'a ertelendi.

Güncellenme Tarihi : 20.9.2017 01:02

İLGİLİ HABERLER