Gündem
  • 27.9.2016 09:27

Mahmutbey gişelerine yılda 150 milyon dolar kazanıyor

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Mahmutbey gişelerinin kalkacağını ancak havadan okuma yöntemiyle ücret alınmaya devam edeceğini söyledi. Bakan Arslan “Yeni yatırımları yapabilmeniz için ücretli geçiş gerekli” dedi ama Mahmutbey-Bahçeşehir-Avcılar-Esenyurt-Büyükçekmece hattında yaşayanlar son 20 yılda bırakın kullandıkları yolu, neredeyse tüm TEM otoyolunun maliyetini Mahmutbey gişelerine bıraktı.

İSTANBUL’da oturan, İstanbul’da çalışan her gün kullanmak zorunda olduğu tek yolda trafik çilesi çeken ve üstüne bir de para ödemek zorunda olan kim diye sorsanız... TEM otoyolunun Kınalı-Mahmutbey hattını kullanmak zorunda olan yüz binlerce İstanbullu “Biziz” diye haykırır. Üçüncü köprünün de açılmasıyla Mahmutbey tüm köprü yollarının kesiştiği bir kavşak haline geldi. Edirne istikametine giden-gelen binlerce aracın yanı sıra Mahmutbey (TEM) bugün milyonlarca insanın yaşadığı Avcılar-Silivri-Bahçeşehir-Beylikdüzü-Büyükçekmece-Sinanoba-Başakşehir-Hadımköy-Kıraç-Esenyurt gibi yerleşim bölgeleri için tek alternatif durumunda. Birçok ilçe veya semte ulaşmak için alternatif düzgün bir yol olmamasına rağmen onbinlerce İstanbullu TEM otoyolunun Avrupa geçişi için her gün gidiş-geliş en az 5 TL ödemek zorunda. Üstelik bunu yıllardır hepi topu uzunluğu 8 km olan bir yol için bile ödemek zorundalar.

Mahmutbey gişelerine yılda en az 150 milyon dolar bırakılıyor

SERBEST GEÇİŞ SİSTEMİ
Sadece Mahmutbey değil TEM otoyoluna çıkan Esenyurt, Avcılar, Ispartakule, Hadımköy, Bahçeşehir gişelerinde her sabah çile çeken İstanbullular için kritik açıklama önceki gün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan geldi. CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu ‘Hafta Sonu’ programına konuk olan Bakan Arslan İstanbullu sürücülerin kâbusu haline gelen ve son dönemde büyük tartışma konusu olan Mahmutbey gişeleri hakkında açıklamalar yaptı. Arslan özetle şunları söyledi:

Mahmutbey gişelerine yılda en az 150 milyon dolar bırakılıyor


“Mahmutbey adeta İstanbul’un dışında bir yerken şimdi kavşak haline geldi. Karayolu tabiriyle şişe başı konumu var. Trafik geliyor ve toplanıyor. Biz İzmir–Seferihisar’da serbest geçiş dediğimiz, araçların direkt takip edildiği, araçların duraksamadığı bir sistem kurduk. Mahmutbey gişeleri için de süreci başlattık. 2 ay içinde Mahmutbey gişelerini serbest geçiş haline getireceğiz.” Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tam bir trafik kaosunun yaşandığı Mahmutbey gişelerinin ücretsiz olamayacağını belirterek, “Mesafe uzun. Yeni yatırımları yapabilmeniz için ücretli geçiş gerekli. Ama Mahmutbey’de trafiği yüzde 30 rahatlatacak serbest geçiş sistemine geçeceğiz” dedi.

Güncellenme Tarihi : 27.9.2016 09:28

İLGİLİ HABERLER