Gündem
  • 1.10.2016 14:08

Mardin'li gençten Tayyip Erdoğan portresi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmek istiyor

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duruşundan etkilenen 19 yaşındaki Mardinli Mehmet Sadık Bana, yakma dağlama sanatıyla Erdoğan'ın portresini yaptı. Bana, tabloyu Erdoğan'a hediye etmek istediğini de ifade etti.

Mardin'in Yeşilli ilçesinde yaşayan ve yaklaşık 2 yıldır yakma dağlama sanatıyla uğraşan Bana, yaptığı açıklamada, küçüklüğünden beri bu sanata meraklı olduğunu söyledi.

Önce çizimle uğraştığını, daha sonra insan portresi üzerine çalıştığını anlatan Bana, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine kent merkezinde yakma dağlama sanatıyla uğraşan bir ustadan ders aldığını belirtti.

Yakma dağlama sanatı konusunda kendisini geliştirdiğini ifade eden Bana, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dik duruşundan etkilendiğini ve portresini yapmaya karar verdiğini dile getirdi. Bana, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada benim açımdan tek lider. Çok sevdiğim birisi. Bu darbenin engellenmesinde en büyük rolü kendisi aldı. Her zaman da desteklediğim bir insan. Her bakımdan ve açıdan örnek aldığım bir insan. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından etkilendim ve portresini 3 gün içerisinde yaptım. Demokrasi mitinglerine de bu tablo ile gidiyordum."

Demokrasi nöbetlerinin tamamlanmasının ardından yakma dağlama sanatıyla Erdoğan'ın ikinci bir tablosunu yapmaya başladığını ve tablonun bitmek üzere olduğunu aktaran Bana, bu tabloyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmek istediğini vurguladı. Bana, şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesi, Erdoğan'ın yerinde başka biri olsaydı bu darbe gerçekleşirdi. Gerçekten aklıyla hareket etti. İnsanları sokaklara davet etti. İnsanlar, sokaklara çıkarak milli iradeye sahip çıktı. O kadar tehlikeli olmasına rağmen kendisi kaçmadı ve halkın arasına girdi. FETÖ'yü lanetliyorum."

Bana, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terör örgütlerinin temizlenmesinde yaptığı özverili çalışmaların arkasında olduklarını kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 1.10.2016 14:10

İLGİLİ HABERLER