Gündem
  • 10.1.2017 00:20

Masonuk işaretli İngiliz bayraklı montlar giyen bakanlar şok etti

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı’nın 102. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde dün yürüyüş yapıldı. yürüyüşün ardından kürsüye çıkıp toplanan kalabalığa hitap eden Bakan Ahmet Arslan’ın üzerindeki montun kolunda İngiltere bayrağı vardı. Bu görüntü dikkatli olanların gözünden kaçmazken, bakan Ahmet Arslna’dan konuyla ilgili açıklama geldi.

d-bakan

Sarıkamış şehitleri anma

Dün düzenlenen yürüyüşte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın İngiltere bayraklı mont giymesi eleştirilere neden olmuştu. Bakan Arslan konuyla ilgili bugün bir açıklama yaptı.

TBMM Genel Kurulu’ndan gazetecilere açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sarıkamış’ta giydiği montun kendisine ait olmadığını belirtti.

“MONT BENİM DEĞİL”
Arslan açıklamasında, “Böyle bir konuyla gündeme gelmekten dolayı çok üzgünüm. Ama şunu düzeltmek isterim ki bu mont benim değil. Organizasyonu yapan şirket o koşullara uygun olarak montlar hazırlamış. Orada bana da bu montu giydirdiler. Orada 60 bin tane üzerinde ay yıldız olan bere ve kaşkol dağıtıldı. Kendime ait daha korunaklı bere olmasına rağmen ben de herkes gibi bunu takmayı tercih ettim. Orada şehitlerimizi anarken böyle bir konuyla gündeme gelmek beni çok üzdü” ifadelerini kullandı.

bakan3

bakan1

Güncellenme Tarihi : 10.1.2017 01:00

İLGİLİ HABERLER