Gündem
  • 14.12.2017 00:39

Meclis'te Yahudi kavgası

Üst üste kavgalar çıkan Meclis'te bu kez Bir Yahudi Kuruluşunun Erdoğan'a cesaret madalyası vermesinin kavgası çıktı..

TBMM Genel Kurulu'nda 2018 bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik diğer milletvekillerinin araya girmesi ile son buldu.

TRİPOD GERGİNLİĞİ YAŞANDI

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP İzmir milletvekili Musa Çam'ın kürsüde yaptığı konuşmayı sosyal medya Periscope'tan yayınlayan CHP İstanbul milletvekili Ali Şeker ve yanında selfie çubuğu getiren CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba'yı uyardı. Aydın, milletvekillerine mutabakat metnini ve iç tüzükü hatırlattı. Aydın, bütçe görüşmelerinin 24 saat yayınlandığını kaydetti ve Şeker ve Ağbaba'nın yanlarında getirdikleri selfie ve tripod'u kaldırmalarını istedi.

İHA'nın haberine göre; Daha sonra CHP İstanbul milletvekili Mehmet Bekaroğlu kürsüye çıktı ve konuşmasını yaptı. Aydın, Bekaroğlu'nun konuşmasından sonra da uyarısını yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel kendi konuşmacılarını yayınladıklarını söyledi. Aydın, Şeker'den tripodu kaldırmalarını istedi. CHP milletvekillerinin itirazları devam ettiğinden oturuma on dakika ara verdi.

ARADAN SONRA DA KAVGA ÇIKTI

Bütçe görüşmelerinin sürdüğü Meclis Genel Kurulu’nda kürsüye çıkan CHP Milletvekili Tanju Özcan’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 2004 yılında Yahudi Cesaret Madalyası verildiğini söylemesinin ardından oturumu yöneten AK Partili Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı bir değerlendirme yaptı.

Konuşmasında partilerin ortak imza attığı “Kudüs bildirisi!ni hatırlatan Bahçekapılı Özcan’ın sözlerini eleştirdi. Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Bahçekapılı’nın oturumu tarafsız yönetmesi gerektiğini söyleyerek bir milletvekilinin sözlerini eleştiremeyeceğini belirtti ve “Haddini bil” dedi.

ETTEN DUVAR

Bu söz üzerine tepki gösteren Bahçekapılı, “Otur yerine, nasıl yöneteceğimi ben bilirim. Sen haddini bil” diye çıkışınca. CHP’li Özel ile Bahçekapılı arasında uzun süren sert tartışma yaşandı. AK Parti sıralarından milletvekilleri Özel’in üzerine yürüyerek saldırmak istedi. CHP’li vekiller Özgür Özel’i etrafında etten duvar örerek korumaya çalışırken arbedeyi araya giren vekiller engellemeye çalıştı. Oturuma ara verildi.

Güncellenme Tarihi : 14.12.2017 02:09

İLGİLİ HABERLER