Gündem
  • 23.1.2018 00:16

Mehmetçik hainlere Burseya Dağı'nı dar etti

Afrin'deki 'Zeytin Dalı' harekatının 3. gününde kritik gelişmeler yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO, Azez'den yeni bir cephe açarak operasyona başladı. Harekat kapsamında toplam 15 nokta terör örgütünden alındı. Çatışmalar akşam saatlerinde kritik Burseya Dağı'nda yoğunlaştı.

DAKİKA DAKİKA AFRİN'DE YAŞANANLAR

20: 40 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı'nda, TSK'nın desteğiyle Afrin'in doğusundaki Azez'den ilerleyerek ele geçirilen stratejik önemdeki Burseya Dağı'ndan çekildi. Çatışmalar dağın eteklerinde devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ise terör hedeflerini topçu ateşiyle vuruyor.

Afrin'in kuzeyinden giren TSK ve ÖSO unsurlarının ise Bülbül beldesine bağlı Şeyh Badi, Marso ve Haftar köylerini de terör örgütünden arındırdı. ÖSO'nun operasyon sırasında 2 PYD/PKK'lıyı esir aldığı öğrenildi.

BURSEYA DAĞI'NIN ÖNEMİ

Yeni Şafak'ın haberine göre ise stratejik bölgede operasyonun daha sonraki aşamalarında kontrol sağlanması planlanıyordu. Bölgede ABD tipi gözetleme kulesi ve örgütün eğitim kampları var. Burseya Dağı hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu nedeniyle kritik bir noktada.

Afrinde son dakika... Çatışmalar kritik dağda yoğunlaştı

18.30 Kilis’e roketlerin atıldığı Darmık Dağı'nın Afrin tarafındaki bölümü Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından abluka altına alındı. Bölgede yoğun top atışları ve çatışmalar sürüyor. Gülbaba (Martavan) Hudut Tabur Komutanlığına bağlı birlikler tarafından fırtına obüs topları, tanklar, Çok Namlulu Roketatarlar (ÇNRA) ile karadan PYD mevzileri vurulurken, zaman zaman savaş uçakları da dağlık alanı bombalıyor. Top atışları ve çatışmaların sürdüğü bölgeye vatandaşlar yaklaştırılmıyor.

Güncellenme Tarihi : 22.1.2018 22:26

İLGİLİ HABERLER