Gündem
  • 28.8.2016 15:27

Melih Gökçek: Kızılay'a metrekareye 2 teneke su yağdı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün akşam saatlerinde aniden bastıran ve etkili olan şiddetli yağışla ilgili değerlendirmede bulundu. Gökçek, "Kızılay'a çok kısa sürede metrekareye 2 teneke su yağdı. Bu bir afat halidir. Aniden yağan yağmur karşısında, dünyanın hiçbir yerinde altyapı anormal yağışı karşılayamaz” diye konuştu.

“Bugün Ankara'da aniden şiddetli yaz yağmurları bir anda sele döndü. Başta Akay alt geçidi olmak üzere 5 ana noktamızda sıkıntılar yaşadık” şeklindeki tweetini paylaşan Başkan Gökçek “Dikmen Çaldağ’da metrekareye düşen yağmur miktarı 21.3 kilogram iken, Kızılay'a düşen yağmur 34.8 kg oldu” diyerek, yağışın şiddetiyle ilgili bilgi verdi.

Twitter'daki takipçileriyle İngiltere, Fransa, Almanya ve ABD’nin önemli şehirlerinde aniden başlayan yoğun yağışlar sonrası yaşanan sel baskınlarıyla ilgili fotoğrafları paylaşan Başkan Gökçek “Başka bir deyişle, Kızılay'a çok kısa sürede metrekareye 2 teneke su yağdı. Bu bir afet halidir. Aniden yağan yağmur karşısında, dünyanın hiçbir yerinde altyapı anormal yağışı karşılayamaz” diye konuştu.

Ankara'da yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında basında yer alan haberlerle ilgili olarak “Ama hemen sol gazeteler ve kafalar felaket edebiyatına başladılar. Dediler ki; 'Ankara Belediyesi çalışmıyor, altyapı yok, Gökçek neredesin' vs vs” tweeti ile değerlendirmede bulunan Başkan Gökçek, metropol şehirlerde yaşanan sel baskını görüntüleri ile yanıt verdi.

Güncellenme Tarihi : 28.8.2016 15:28

İLGİLİ HABERLER