Gündem
  • 28.5.2018 10:59

Meral Akşener, Muharrem İnce'yi gömdü

İkinci tura CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin kalması durumunda Erdoğan'ın kazanacağını belirten İYİ Parti lideri Meral Akşener, kendisinin ikinci tura kalmasının hesapları altüst edeceğini savundu.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Gazete Duvar'a verdiği röportajda CHP'nin adayı Muharrem İnce'ye göndermede bulundu.

İkinci tura CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin kalması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanacağını vurgulayan Akşener, "Benim ikinci tura kalmam halinde ise Erdoğan'ın tüm hesapları altüst oluyor" iddiasında bulundu.

İşte Akşener'in açıklamalarından satırbaşları;

Millet İttifakı"nın Meclis çoğunluğunu alacağından hiç kuşkum yok. Anketlere baktığımızda seçimin ikinci tura kalacağı açık. İkinci turda ne olacağı ise Erdoğan'ın karşısına kimin çıkacağıyla yakından ilgili. O nedenle biz hep seçmene "Erdoğan kimin ikinci tura kalmasını istemez bu soruyu sorun, oyunuzu buna göre verin" diyoruz. Erdoğan ikinci tura Sayın İnce'nin kalmasını istiyor çünkü biliyor ki Sayın İnce'nin ikinci turda alacağı oy, biz kendisini desteklesek de Erdoğan'ı geçemiyor. Benim ikinci tura kalmam halinde ise Erdoğan'ın tüm hesapları altüst oluyor.

"ANKETLER 'İNCE KAYBEDER' DİYOR"

Kamuoyu araştırma şirketlerinin neredeyse tamamı, ikinci tura Sayın İnce kalırsa Erdoğan'ın farkla kazanacağını, ben kaldığımda ise Erdoğan'ın kaybedeceğini görüyor. Kendisi de bunu bildiği için benim üzerimde bir karartma uyguluyor.

"DEMİRTAŞ TAHLİYE EDİLMELİ"

Sayın Selahattin Demirtaş konusunda tavrımı net olarak açıkladım. Kendisi hükümlü değil sanıktır. Cumhurbaşkanı adayı olarak eşit şekilde yarışma hakkı tanınmalıdır. Beraat ettiği takdirde geri dönülmez sonuçlar yaratacağı düşüncesindeyim."

Güncellenme Tarihi : 28.5.2018 12:40

İLGİLİ HABERLER