Gündem
  • 26.6.2016 11:46

Meral Akşener'i dayakçı Cemal Enginyurt bitirdi

MHP’li muhaliflerin 19 Haziran’daki kurultayında alınan kararların yürütmesinin durdurulmasına ilişkin hükmün ayrıntıları ortaya çıktı. Dava dosyasına göre adı daha önce Sadi Somuncuoğlui'nun adamlarını dövmesiyle gündeme gelen eski MHP milletvekil Cemal Enginyurt, 23 Haziran’da Olağanüstü Genel Kurul kararının iptali istemiyle dava açtı.

HÂKİM KARARNAMEYLE GİTTİ
Dilekçede ‘davalı’ olarak da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığı yer aldı. Dava dosyası tevzi ile Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne düştü. Bu mahkemenin hâkimi, HSYK’nın son kararnamesi ile istinaf mahkemelerinde görevlendirildiği için AdaletKomisyonu, Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimi İsmail Ulukul’u görevlendirdi. Uygulamada, Adalet Komisyonu, günlük görevlendirme yaptığı gibi uzun süreli görevlendirme de yapabiliyor. 
Hâkim İsmail Ulukul, tedbir talebini davanın açılma tarihinden bir gün sonra 24 Haziran’da karara bağladı. Hâkim Ulukul, kararını verirken sadece MHP delegesi Enginyurt’un dilekçesini esas aldı. Kararda, “Uygulanması telafisi güç ve imkansız sonuçlar doğurabileceğinden Milliyetçi Hareket Partisi’nin 19 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda tüzük değişikliğine ilişkin alınan kararların, karar kesinleşinceye kadar tedbiren uygulanmamasına gereği ve bilgiYargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve gereği için Milliyetçi Hareket Partisi ve Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına müzekkere yazılmasına karar verildi” denildi. 

BELGELERİ İSTEDİ
Hâkim Ulukul, kararında MHP tüzüğünü, MHP’nin 21 Mart 2015 tarihli kongre delege listesi ve kongre sonuçları listesinin istenilmesine de karar verdi. Ulukul ayrıca Ankara 13. Noterliğine müzekkere yazılarak MHP’nin 19 Haziran’daki olağanüstü genel kuruluna ilişkin liste ve tutanakları ile Kanal A televizyonunda 22 Haziran 2016 tarihinde yayımlanan “Türkiye’nin seçimi” programı ve programa bağlandığı iddiaedilen Ankara 13. Noter vekili Mustafa İset’in konuşmalarını içeren CD’sinin RTÜK ve Kanal A televizyonundan istenilmesine de hükmetti. 

‘KENDİN ÇAL KENDİN OYNA’
Genel başkan adaylarının avukatlarından karara tepki geldi. Meral Akşener’in avukatı Feridun Bahşi, “Davacı Enginyurt, MHP MYK üyesi, bir üst kurul delegesi olan bir kişi. Bu kişinin, Genel Merkez lehine, muhalefet liderlerine yönelik hakaret içeren açıklamaları olduğu bilinmektedir. Davalı olarak MHP Genel Merkezi’nin görünmesi son derece anlamlıdır” dedi. Sinan Oğan’ın avukatı Kürşat Ergün ise “Davacı genel merkeze bağlı bir üst kurul delegesi, davalı MHP Genel Merkezi. Adeta ‘kendin çal kendin oyna’ havasında bir durum söz konusu” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 26.6.2016 11:55

İLGİLİ HABERLER