Gündem
  • 17.12.2017 00:15

Mesut ve Berna Yılmaz'ın zor anları

Ölüm haberi Mesut Yılmaz ve eşine verildi

Yılmaz'ı taşıyan tarifeli uçak, İstanbul'a indi. Yılmaz ve eşini iş adamı Abdurrahim Albayrak ve bazı yakın dostları karşıladı. Albayrak Yılmaz çifti araca bindikten sonra 'Başınız sağolsun' diyerek oğullarının ölüm haberini verdi. Havaalanından ayrılan Yılmaz çiftini ambulanslar da takip etti.

Ölüm haberi Mesut Yılmaz ve eşine verildi

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın büyük oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın ölüm haberi babası Mesut Yılmaz ve annesi Berna Yılmaz'a söylenmedi ancak Yılmaz ve eşine oğullarının daha önceki rahatsızlığına bağlı olarak tekrar rahatsızlandığı ve hastanede olduğu haberi verilmişti.
 

UÇAK HAVALİMANINA İNDİ

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz'ı ABD'den getiren tarifeli THY uçağı Atatürk Havalimanı'na indi. Yılmaz'ı yakın dostu Abdurrahim Albayrak ve bazı yakın dostları karşıladı. Kalp rahatsızlığı tedavisinden dönen Berna Yılmaz ve Mesut Yılmaz'ın durumdan şüphelenmemesi için amca Turgut Yılmaz havalimanına gitmedi.

B KAPISINDAN ÇIKIŞ YAPTI
Yılmaz'ı almak için özel bir araç uçağın yanına kadar yanaştı. Yılmaz'ın gazetecileri görmemesi ve diğer yolcularla karşılaşmaması için çıkışı, VIP veya CIP salonlarından yapılmadı. Yılmaz ve eşi THY teknik bölümünün bulunduğu B kapısından çıkış yaptı ve evine doğru yola çıktı..

Tarifeli uçakla ABD'den Türkiye dönen Mesut Yılmaz ve eşinin yanında 2 yakını da bulunuyor. Yılmaz çiftinin ABD'ye Berna Yılmaz'ın kalp rahatsızlığı nedeniyle gittikleri öğrenildi. Yavuz Yılmaz'ın geçen ay kısmi felç geçirdiği iddia edildi..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TELEFONDA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ı telefonla arayarak oğlu Yavuz Yılmaz'ın vefatına ilişkin taziyelerini iletti.

Uçakta internetin kapatıldığı, pilotların uyarıldığı belirtildi. İstanbul'daki yakınlarının Yılmaz çiftini arayıp Yavuz Yılmaz'ın rahatsız olduğunu söyledikleri bildirildi.

MESUT YILMAZ HASTANEDEN AYRILDI
Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Beykoz'daki evinde ölü bulunan oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın bulunduğu Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi'nden ayrıldı.

Hastanede yaklaşık 45 dakika kalan Yılmaz, saat 21.00 sıralarında hastaneden çıktı.

Yılmaz'a çıkışta, aralarında kardeşi Turgut Yılmaz, Abdürrahim Albayrak, Fatih Terim, Sadri Şener ve Ahmet Nazif Zorlu'nun da bulunduğu aile yakınları eşlik etti.

Bu arada Berna Yılmaz'ın hastanede kaldığı öğrenildi.

OTOPSİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI
Yavuz Yılmaz'ın Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemleri tamamlandı. İşadamı Abdurrahim Albayrak otopsi ve cenazeyle ilgili evrakları teslim aldı. Cenaze Zincirlikuyu'ya gidecek.

Yılmaz'ın intihar ettiği silahın 1993 yılında babasına hediye edilen "toplu" olarak tabir edilen antika bir silah olduğu öğrenildi. Yavuz Yılmaz, Beykoz'daki aile mezarlığında babaannesinin yanında toprağa verilecek.

GÜN İÇERİSİNDE NELER YAŞANDI?

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ GELDİ
İstanbul Valisi Vasip Şahin ve istanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da olay yerinde incelemelerde bulundu.


Olay, Mesut Yılmaz'ın da yaşadığı Beykoz Konakları'ndaki bu evde meydana geldi​

MESUT YILMAZ VE EŞİNİN HABERİ YOKTU
Mehmet Yavuz Yılmaz'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morgundan öğlen saatlerinde alındı. Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan Abdurrahim Albayrak, "Üzüntümüz çok büyük. Maalesef Mesut Yılmaz beyin ve Berna hanımın haberleri yok. Çünkü ABD'ye bir tedavi için gitmişlerdi. Normal gelişleri bu akşamdı. Sabah olay olduğunda uçaktaydılar. Şu anda haberleri yok. Ben de havalimanı gideceğim onları uçaktan almak için. Zaten uçakta internetleri kapattırdık ki kimse bilgi veremesin. Ama nasıl söyleyeceğiz nasıl yapacağız Allah bilir" diye konuştu.

"ANLIK BİRŞEY BİLEMİYORUZ"
Albayrak, olayın intihar olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Böyle bir ölüm Allah kimsenin başına vermesin. Önce Beykoz Devlet Hastanesi'ne gittik. Orada bakıldı. Sonra Adli Tıp Kurumu'na geldik. Zincirlikuyu'ya götürüyoruz. Anlık bir şey. Bilemiyoruz. Bir Allah şahit" yanıtını verdi.

Abdurrahim Albayrak, cenazenin defniyle ilgili henüz bir plan olmadığını söyledi.

4 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI
Beykoz Konakları'ndaki evinde sabah saatlerinde ölü bulunan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın babasının tabancasıyla intihar ettiği belirlendi.

Beykoz Konakları'ndaki ikametinde silahla intihar eden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın ölümüyle ilgili olarak şoförü, koruması ve evde çalışanlardan oluşan 4 kişinin ifadesi alındı. Öte yandan çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, Yavuz Yılmaz'ın babası Mesut Yılmaz'a ait Smith Wesson marka tabanca ile intihar ettiğini belirledi.

Emniyet kaynaklarından yansıyan bilgilere göre, bu sabah Beykoz Konakları'ndaki evinde ölü bulunan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın ölümüne ilişkin polis Yılmaz'ın şoförü, koruması ve evde çalışanlardan oluşan 4 kişinin ifadesini aldı. İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın da yakından takip edip evde bulunduğu sırada Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, 38 yaşındaki Yavuz Yılmaz'ın evinde babası Mesut Yılmaz'ın Smith Wesson marka tabancasıyla intihar ettiğini belirledi. Polis, Yılmaz'ın hayatını kaybetmesiyle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında şoförü, koruması ile evde çalışanlardan oluşan toplam 4 kişinin olaya ilişkin ifadelerine başvurdu. Polis, ilk etapta kayıtlara 'intihar' olarak geçen olaya ilişkin çalışmalarını kapsamlı şekilde sürdürürken, her ayrıntı ve ihtimali titizlikle değerlendiriyor.

ÜNİVERSİTE KURMUŞTU
Yavuz Yılmaz annesi Berna Yılmaz ile geçtiğimiz sene özel bir üniversite kurmuştu. Yılmaz, bu üniversitenin de genel sekreteri olmuştu. Yavuz Yılmaz'ın kardeşi Emir Hasan Yılmaz ile CFS İstanbul Yatırım A.Ş isimli bir şirketi de vardı. İki kardeş bir ara İstanbul'daki üçüncü havalimanında hafriyat işi de yapmıştı.

TBMM'DEN BAŞSAĞLIĞI
TBMM Grup Başkanvekilleri, oğlu Yavuz Yılmaz'ın vefatı dolayısıyla eski Başbakan Mesut Yılmaz ve ailesine baş sağlığı diledi. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlunun hayatını kaybettiği haberinin duyulmasının ardından TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Yılmaz ve ailesine başsağlığı diledi.

.

Güncellenme Tarihi : 17.12.2017 01:41

İLGİLİ HABERLER