Gündem
  • 13.2.2018 13:02

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Meteoroloji son dakika hava durumu tahminleri gelmeye devam ederken bazı illerde kar yağışı başladı bazı illerde de bahar havası devam ediyor. İstanbul'da hava durumu bugün nasıl olacak? Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.  VAN'ın Başkale ilçesinde bir süredir devam eden güneşli hava, yerini kar yağışına bıraktı. Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli ile D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı başladı.Otoyolun Bolu Dağı Tüneli kesiminde sabah saatlerinden başlayan sağanak, yerini kar yağışına bıraktı

Yağışların; yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıklarının azalarak kuzey, batı ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif kuvvette, gece saatlerinden sonra Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

 Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı yağışlı, Erzincan ve çevrelerinde yağmurlu, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın güney ve güneybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı Tunceli'de 4, Erzincan'da 3, Iğdır'da 2, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 7, Ağrı ve Ardahan'da 3, Erzurum'da 2 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek sıcaklıkları Iğdır'da 14, Tunceli'de 13, Erzincan'da 7, Kars, Erzurum ve Ağrı'da 3, Ardahan'da 2 derece olacak.

Kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandöken'de 54, Cıbıltepe'de 54, Ergan'da 82 santimetre oldu.

Yetkililer, vatandaşları, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ile don ve pus olayına, dik ve eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine karşı uyardı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu 8

İstanbul hava durumu: Çok bulutlu 10

İzmir: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 15

 Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 20

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 10

Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 10

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3

 Diyarbakır: Çok bulutlu, hafif yağmurlu 10

Güncellenme Tarihi : 13.2.2018 13:03

İLGİLİ HABERLER