Gündem
  • 17.3.2017 10:43

Meteoroloji İstanbul ve Ankara'yı uyardı

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağmur şehri etkisi altına aldı. Meteoroloji, İstanbul için gün boyu yağmur, Ankara için ise kar uyarısı yaptı.

İstanbul'da sabah erken saatlerde sokağa çıkan İstanbullular şiddetli yağmurla karşılaştı. Yağmur nedeniyle trafik yavaşlarken bazı vatandaşlar ıslanmamak için caddelerde koştu. Bazı yollarda ve caddelerde su birikintileri oluştu. Taşkınların olduğu yollarda vatandaşlar yürümekte zorluk çekti.

GÜNEY EGE KIYILARI DIŞINDA TÜM YURTTA YAĞIŞ VAR

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege kıyıları dışında tüm yurtta havanın yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Marmara, Kuzey Ege Kıyıları, Akdeniz, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere gece saatlerinden sonra Hakkari, Bingöl ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla iç ve batı kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmurlu zamanla kar yağışlı 7
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 8
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 14
Adana: Parçalı ve çok bulutlu sağanak yağışlı 18
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 7
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 16
Samsun: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 10
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 10
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı 3
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 12

Güncellenme Tarihi : 17.3.2017 20:55

İLGİLİ HABERLER