Gündem
  • 15.1.2019 03:17

Meteoroloji tek tek o iller için uyarı yayınladı

Marmara Bölgesi'nde bugün öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre Uşak ve çevresinde bugün öğlen saatlerinden itibaren etkili ve yoğun kar yağışı beklendi açıklandı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı  Merkezinden yapılan açıklamada, bugün öğle saatlerinden itibaren rüzgarın Marmara  Bölgesi'ndeki İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Sakarya, Kocaeli ve  Yalova'da kuzey yönlerden fırtına (60-80 kilometre/saat), İstanbul'un kuzey  kesimlerinden ise zaman zaman kuvvetli fırtına (90 kilometre/saat) şeklinde  esmesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, çarşamba sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen  kuvvetli fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç  devrilmesi, kar yağışı veya kar örtüsü olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara  karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

UŞAK VE ÇEVRESİ İÇİN UYARI

Yapılan son değerlendirmelere göre, Salı öğle saatlerinden itibaren Uşak ve çevresinde kuvvetli olmak üzere 8-10 santimetre ve yükseklerde ise 10-20 santimetre kalındığında kar yağışı beklendiği açıklandı. Yağışın Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenirken kar yağışlarıyla birlikte, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istenildi.

FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre,  bugün saat 06.00'dan Çarşamba günü aynı saate kadar Erzurum, Erzincan, Kars ve  Ardahan genelinde kuvvetli fırtına beklendiği bildirildi.

Fırtınanın saatte 75-88 kilometre kuvvetinde olması tahmin edilen  bölgede,  vatandaşların oluşabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba  ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksama gibi  olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olması istendi.

Bugün sabah  saatlerinden itibaren Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (40-80  kilogram/metrekare), Malatya çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur  (30-60 kilogram/metrekare) tahmin ediliyor.

Adıyaman'ın kuzey ilçeleri ile Malatya'nın güneyindeki yüksek  ilçelerde ise yoğun kar yağışı (30-60 santimetre) olacağı öngörülüyor. Çarşamba günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen  yağışların, oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan,  yükseklerde tipi ve çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması  isteniyor.

VALİLİKTEN DE UYARI GELDİ

Bolu Valisi Ahmet Ümit, yarın öğle saatlerinden itibaren beklenen kuvvetli ve yoğun kar nedeniyle vatandaşları tedbirli olmaları yönünde uyardı.  Edinilen bilgiye göre, Bolu’da bugün  öğleden sonra beklenen yoğun ve kuvvetli kar yağışı ile Çarşamba günü beklenen tipi ve buzlanmaya karşı, Bolu Valisi Ahmet Ümit sosyal medya hesabından vatandaşları uyardı. 
Vali Ümit, “Meteorolojik verilere göre Salı günü öğleden itibaren kuvvetli ve yoğun kar yağışı, çarşamba günü sabah saatlerinden itibarende kuvvetli rüzgârla birlikte tipi,buzlanma,ulaşım problemleri gibi tehlikelere karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyoruz” dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.1.2019 03:25

İLGİLİ HABERLER