Gündem
  • 14.9.2018 00:03

Meteorolojiden 4 il için sağanak uyarısı

İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Yalova için gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, İstanbul ve Bursa'da  yerel olarak görüleceği tahmin edilen sağanak ve gök gürültülü yağışların, akşam  saatlerinden sonra etkisini artırması ve yarın öğle saatlerine kadar kuvvetli  (21-50 kilogram/metrekare), İstanbul'un kuzey ve doğu, Bursa'nın kuzey ve batı  ilçelerinde ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kilogram/metrekare)  olması bekleniyor.

Kocaeli ve Yalova'da yerel olarak görülmesi beklenen sağanak ve gök  gürültülü yağışların, akşam saatlerinden sonra etkisini artıracağı ve yarın öğle  saatlerine kadar çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kilogram/metrekare)  olacağı tahmin ediliyor.

Vatandaşların, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Yalova'daki şiddetli yağış  sonrası sel, su baskını, rüzgar, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı, tedbirli  olmaları uyarısında bulunuluyor.
 
Hayatı felç etti... 18.05'te hava karardı, 20 dakika yetti
 
Hayatı felç etti... 18.05'te hava karardı, 20 dakika yetti
 

KASTAMONU kent merkezinde yaklaşık 20 dakika ceviz büyüklüğünde yağan dolu, yaşamı felç etti. Ev, araç ve işyerlerinin camları kırıldı, duvarlar ve çatılardaki kiremitler delik deşik oldu. Kentte elektrik ve internet bağlantıları kesildi.  Sağanak ve dolu nedeniyle kriz masası oluşturulduğu bildirildi.

Kastamonu’da bugün saat 18.05’te hava karardı, ardından aniden başlayan doluyağışı, herkesi hazırlıksız yakaladı. Dolu yağışı, çok sayıda işyeri, ev ve araçların camlarının kırılmasına neden oldu. Dolu yağışı,ev ve işyerlerinin duvarları ve kiremitlerini de delik deşik etti. Elektrik ve internet bağlantılarının da kesildiği kentte hayat bir anda felç oldu. Emniyet araçları da dolu yağışından hasar görürken, itfaiye ve AFAD ekipleri hasar tespit çalışması başlattı.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

 Kastamonu'da etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle kriz masası oluşturulduğu bildirildi.

Kastamonu Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde şiddetli yağış ve dolunun kentte etkili olduğu, su taşkınları nedeniyle iş yerlerini su bastığına, dolunun araçlarda maddi hasara yol açtığına işaret edildi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş başkanlığında belediyede kriz masası oluşturulduğu kaydedilen açıklamada, belediyeye bağlı tüm ekiplerin kentte dolu ve sağanağın oluşturduğu zararlara karşı 24 saat görevde olacağı vurgulandı.

Açıklamada, "Kentin muhtelif yerlerinde yağışa bağlı oluşan olumsuzlukların ortadan bir an önce kaldırılması için ekiplerimiz görevini kesintisiz olarak yerine getirecektir. Vatandaşlarımızdan meydana gelen olumsuzluklara karşı belediyemizle kısa sürede irtibata geçmelerini talep ediyoruz." ifadesine yer verildi.

Güncellenme Tarihi : 14.9.2018 01:17

İLGİLİ HABERLER