Gündem
  • 14.2.2015 15:57

Metin Feyzioğlu Özgecan Tweet'i ortalığı karıştırdı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Mersin'de canice öldürülüp yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ile ilgili attığı tweet ile büyük tepki çekti.

Twitter hesabından "İçimiz yanıyor. Canımız evladımız... Bu vahşetin hesabı elbette sorulacaktır. #ÖzgecanAslan" mesajını paylaşan Feyzioğlu'na takipçileri Münevver Karabulut cinayeti ve intihar eden katili Cem Garipoğlu'nu hatırlattı. Feyzioğlu, Türkiye kamuoyunu uzunca süre meşgul eden Münevver Karabulut cinayetinde Garipoğlu ailesinin avukatlığını yapan isimdi. Cem Garipoğlu'nu günlerce saklayan babası Nida Garipoğlu'nun cinayet davasında avukatlığını yapan Feyzioğlu kamuoyundan gelen tepkileri de dikkate almamıştı.




Metin Feyzioğlu'nun bu paylaşımı büyük tepki çekti.
Feyzioğlu'na twitter'dan gelen tepkiler ise çok sert oldu:
- Ya sen Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu ve babasının avukatı değil miydin senin niye için yanıyor? (@OmericoVespucci)
- Bu vahşetin hesabını da (Garipoglu'nda olduğu gibi) katillerin avukatlığını yaparak sorarsın artık. (@feeyn)
- Katil zanlıları minibüsçü çıktı diye mi böyle triplere girdin Metin Feyzioğlu? Ya fabrikatör olsalardı (@harslanbenzer)
- Münevver Karabulut !! Yine gencecik bir kızı katledip,parçalayıp çöp kutusuna atan bir katili savunmuştun. Unutmadık. (@mhmtipk)
- Bir caninin avukatlığını yaptığınız zaman da içimiz yanıyordu. (@emineyatap)
- Para için Cem garipoğlunun avukatlığını yap, diğer tecavüzcüleri kına.. Minibüsçüde para yok galiba. (@Casuaa)



"Garipoğlu ailesini linç edeceklerdi"
Feyzioğlu, 2014 yılındaki Danıştay etkinliğinde dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaşadığı tartışma ile gündeme geldikten sonra hakkında karalama kampanyası yapıldığını iddia ederek Garipoğlu ailesini neden savunduğunu açıklamıştı. Feyzioğlu, "Ben Cem Garipoğlu'nun babasının avukatı oldum. Toplum bir bütün olarak bir insanı linç etmeye karar vermişti. Kötüydü ve linç edilmeliydi. O zaman bana dosyayı göstermediler. Bir baba oğluyla birlikte eline testere alıp bir kızı öldürmekle suçlanıyor. O babanın mantık çerçevesinde bu suçu işlemiş olduğuna inanmıyorum" demişti.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:09

İLGİLİ HABERLER