Gündem
  • 23.9.2017 00:15

MGK sonrası kritik açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ve CumhurbaşkanlığıKülliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı, 3 saat 10 dakika sürdü.

IKBY'nin referandumunun ve Erbil'e yaptırımların konuşulacağı MGK toplantısı 2 saat gecikmeli olarak 17:00'de başladı.

MGK BEŞTEPE'DE TOPLANDI

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplandı.

3 SAAT SÜRDÜ, BAKANLAR KURULU TOPLANDI

MGK toplantısı 3 saat 10 dakika sürdü. MGK'nın ardından Bakanlar Kurulu toplantısına geçildi.

"TÜRKİYE HAKLARINI MAHFUZ TUTAR"

Toplantı sonrası yapılan bildiride şu ifadeler yer aldı; "Tüm ikazlarımıza rağmen bu referandumun yapılması halinde Türkiye ikili ve uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını mahfuz tutar.

IKBY yönetimi vakit varken referandum kararından vazgeçmeye davet edilmiştir. Bu takdirde Irak merkezi hükümeti ile IKBY arasındaki meselelerin görüşmeler yoluyla ve anayasal temelde çözüme kavuşturulması için Türkiye'nin elinden gelen katkıyı yapmaya hazır olduğu kaydedilmiştir.

IKBY'nin 25 Eylül 2017 tarihinde düzenleyeceğini açıkladığı referandumun gayrimeşru niteliği ve kabul edilemezliği bir kez daha belirtilmiştir."

YANLIŞTA ISRAR EDİLİRSE...

Türkiye'nin yanı sıra BM Güvenlik Konseyi, uluslararası toplum ve Irak merkezi hükümetinin de kabul etmediği bu yanlışta ısrar edilmesi halinde, Kuzey Irak ile birlikte bölgemizin tamamına zarar verecek vahim sonuçların ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğu ifade edilmiştir.

Güncellenme Tarihi : 22.9.2017 20:53

İLGİLİ HABERLER